Monday, July 17, 2017

It's hurt... But i'm okay

Hurt
It hard to express
When it comes to pain inside
Deep in your heart
Cannot be show and look physically
So ‘that’ person cannot feel how I been through
How I truly feel
How I truly face
How I truly pain

He make me explain
Like it’s that simple and easy
I try…
I try…
Yes. I do try…
But its cannot be explain
Not THAT easy!
It make me feel much more pain

If I could hurt myself
To express and show it to him
I will
But, swear to me
You could never regret it
Regret on what will happen to me
Since if that happen
I will end up
THE END live for me
I kill myself







Monday, July 10, 2017

After awhile

For some reason, today feels so difficult and exhausting
I hold my pillow closer as I sit alone in my room
I fidget with my phone as my heart

For some reason feels empty today
But then...
The suddenly ringing phone surprises me
I hear your voice, asking me if I ate today
The voice that I really miss
Voice of you Mum...
Although sometime she annoyed me
Today those words feel different
And all the forgotten promises I’ve made come flooding back to me
I think of my mom
I cried...

Mum...
I will become a warm hearted person
I will become a person that puts others first
I will fulfill the wishes of your love
The person who I share my dreams with
The one who used to comb my hair

Although at times, I hurt you because of my wrong decisions
You quietly watched over me from afar
Although I’m still a young and clumsy child
I think I understand now
The meaning of your silent prayers

Mum...
What should I do?
My heart is still so small
If I let go of your hand
I’m not sure if I can make it without you
I don’t think I’m ready yet
And I’m scared

I will become a wise daughter (give me courage)
No matter where I go
I will be a daughter you can be proud of
I will fulfill the wishes of your love
With all the love that you have shown me
I will have a warm heart
I was too shy to express this to you clearly
Mom, I truly love you

Image result for Mum hand





Monday, January 9, 2017

My concern is...

If someone asking me what kind of concern that you have?
I will reply . . .
My concern is that I have too much concern
I worry about many thing unnecessary
Too many
Sangat banyak sampaikan aku give up nak fikir

Seperti yang aku cakap tadi 
Aku banyak fikir perkara yang tak perlu untuk difikirkan
Unnessasary things
Yang kadang kala hanya menyemakkan ruang fikiran aku
Dan ianya berlangsungan tersimpan untuk waktu tempoh yang agak lama

Nak saja aku hapuskan terus
Lenyap tanpa sebarang jejak dan tinggalan
Tak kira tentang masalah ataupun kebimbangan
Tentang kemungkinan yang aku sendiri belum pasti
Mungkin semakin meningkat kedewasaan ni buat aku jadi sensitif
Jadi aku lebih peka tentang keadaan sekeliling
Yang berlaku pada aku dan pada orang sekeliling
Dimana aku banyak fikir tentang result dan kesan
Bagi setiap perkara yang aku lakukan dan akan lakukan
Kemungkinan bagi kemungkinan

Mungkin nampak dari luaran aku seperti tak ada masalah
Bebas gelak ketawa
Lompat dan berlari tak kira masa
Bercakap, membuli dan dibuli 
Tapi hakikatnya banyak yang tersimpan

Arrhhh jadi dewasa memang rumit 





Wednesday, January 4, 2017

2017 here I come

Dalam beribu rambut yang hitam
Pasti ada rambut yang putih
Dalam beribu orang yang dikenali
Pasti ada yang tidak menyukai
Bukan diminta untuk disukai atau digilai
Cukuplah sekadar memaafi diri ini

Tahun 2016 dah melabuhkan tirai
Terlalu banyak ‘moment’ yang berlaku dan berlalu
Ada yang akan dikenang sampai tempoh tahun ke tahun mendatang
Dan tak kurang ada juga yang ingin dilupa dalam sekelip mata harapnya
Lumrah kehidupan yang realiti adalah begitu
Ada pasang surut baik buruk nya
Jauh dengan apa yang di dalam fantasi atau drama
Semua nampak indah tanpa sebarang cacat dan calar luka
Kan?

Ikutkan hati
Teringin hendak aku listkan apa yang telah tercapai sepanjang tahun sudah
Perkara yang telah aku ‘tick’ as accomplished tasks and dreams
Dan perkara yang aku ‘strike-cross’ tanda belum dan tak perlu untuk dicapai
Mungkin nanti, satu hari
Mungkin~ 
Sungguh aku belum pasti!

Namun begitu
Perkara mendatang akan menghampiri
Perlahan~
Dari detiknya saat ke minit dan seterusnya
Cepat dan pantas masa tu kadang kala memang tak terperasan
Harini dah empat haribulan satu
Harini bukan lagi satu haribulan satu
Kau perasan tak?
Aku kena bangun dari lena dan rehatnya minda
Aku kena siap sedia untuk tempoh baki 361 hari lagi
365 Ideas of Happines, sang penulisnya Nurrila Iryani, yang pernah aku baca banyak mengimbau
Membantu aku merenungi dan merefleksi diri

Walau apapun yang bakal kita hadapi
Harap belum lagi terlambat untuk mengucapkan selamat datang tahun 2017 kepada semua pembaca
Yang mungkin segaja atau tak sengaja datang ke blog ini
Atau adakah hanya aku dahaja yang perasaan masih ada pembaca yang baca selama ini?





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...