Thursday, June 2, 2016

Pay with Touch-n-Go and Get 10% Off Discount on Dunkin Donuts, Quizinn, Tony Romas and More

Tauch-n-go marketing promoting makin hari makin gempak. Selain kegunaan kad tauch-n-go untuk bayaran laluan tol, sekarang kegunaannya boleh diguna pakai di lebih daripada 100 buah kios-kios / cawangan-cawangan yang terpilih. Hanya beli, swap dan bayar. Tak ada dah nak tunggu cashier terkial-kial nak kira dan bagi balance.

Siapa yang tak tahu boleh baca post yang terdahulu kat sini
"Kegunaan Kad Touch-n-Go Yang Patut Anda Tahu Selain Bayaran Tol - Rahsia Terbongkar"

Post kali ini aku kongsikan lagi promosi menarik dari tauch-n-go yang anda perolehi. Sebarang pertanyaan lanjut dan terma syarat sila layari laman Touch-n-Go

or you can go check out Watson Malaysia as well.































Bloglist Jun - Ogos 2016 Blog Cinta Itu Indah

Cinta itu Indah. Wahh, bukan main tajuk post kalau aku tulis. Geli-gelian rasa. Kah! Since aku bukan jenis orang yang romantik ataupun yang suka sentuh bab-bab cinta jika ianya berkait dengan kekasih atau pasangan yang masih tak halal. You know the meaning of 'masih tak halal' right...? kan.....? (pandang sipi je~~~)

Okey sila jangan bash aku pasal cinta. Since cinta ni banyak coretan drama atau kisahnya. Boleh pilih je yang mana satu. Antara kisah gembira atau kisah sedih. Kedua-dua ada satu permulaan yang kena ditempuh. Cuma berakhirnya dengan dua keadaan iaitu gembira ataupun sedih. Menarik kan... Sama juga dengan saat kau yang sekarang ini. Saat baca blog ni atau TERbaca blog ni cuba tengok jam masing-masing. Jarum menujukkan pukul berapa? Jika kes aku, detik dan saat aku menulis masa ini tepat 12:51pm tengahari, bertarikh 2 Jun 2016. Mungkin berbeza dengan masa yang korang sekarang. Ataupun jauh berbeza jika aku kembali baca post ini pada satu hari nanti. Permulaan bagi sesuatu perkara memang bekait rapat dengan pengakhiran masa yang akan ditempuh pada masa hadapan. Senang cerita, korang cuba bayangkan je apa yang akan berlaku dalam masa sejam nanti? Atau dalam masa sebulan nanti? Atau sepanjang bulan Jun - Ogos nanti? 

Sengaja aku relate kisah ini dengan situasi keadaan. Kongsi cerita...kongsi situasi... Segment yang menarik dari blogger Syamimie. Boleh klik banner untuk join. Till then.








Terlajak Tidur Dan Bukan Terlajak Laris

Bangun lambat adalah satu isu BESAR yang perlu dipandang serius selain daripada hal-hal dunia yang lain. Kenapa aku cakap macam tu?

Baik...
Hal bangun lambat atau 'oversleep' memang agak sinonim dengan diri aku
Nak pulak bila kes 'oversleep' ini kena atau terjadi pada saat timing-nya sangat penting dan kritikal
Dan kadang-kadang boleh menyebabkan diri kau dalam situasi antara you 'life' or 'die'...
Scary kan...!

And that moment happen AGAIN pagi tadi
Sengal aku kembali sebab malam tadi gatal tidur lewat even dah tahu pagi ini ada event penting yang kena handle. Alam pekerjaan ini kalau tak beri alasan kukuh untuk sokong punca kelewatan tu kau orang ingat boleh lepas? Yes...! Mustahil kan... Senang cerita kita relate dengan zaman kau muda-muda dulu lah. Lewat masuk lecture kena bambu.... Lewat masuk examhall kena bambu... so, samalah dengan lewat masuk kerja. Bambu jugak la yang kau dapat. Bukan jambu..., yang tu makan sedap. Kah! Yang ni maksudnya vocab dari bahasa penang/kedah,. Bambu bermaksud marah/pukul. Contoh ayat "hang tok sah dok ketegaq, sat gi naya kena bambu. Harap paham dan jelas ya. Since, aku bukan orang penang atau kedah. Jikalau salah, maaf.... Biasalah kawan ramai guna kosa kata ni. So harap maklum!

Berbalik pada kes pagi tadi, bila terjadinya situasi macam ni biasanya aku pengang satu prinsip iaitu sendiri salah...sendiri tanggung. Jangan lupa baca doa dan buat muka yang sehabis cool dan bukannya tunjukkan muka seposen plus six percent GST. Yang muka tu buat kita tak profesional. Masuk ofis dengan gaya memang dah terlambat giler... nafas tu biar tercuap-cuap sikit. Kalau boleh kalau your bos tanya kau dah bagi hints yang kau memang rushing dan sehabis mungkin sampai ke ofis dengan awal. Jadinya untuk dapat 'minus point' jadi tipis. Or end up jadi macam aku pagi tadi bos buat tak nampak then aku berjaya! Terus duduk dan buat kerja. Said apologize is MUST... Said sorry.... Bukan susah pun.

Nanti kita throwback story 'oversleep' ni. Too memorable to be told. Haha... till then.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...