Tuesday, September 27, 2016

Extreme vs hunted house

My best SPONSORSHIP adds this month by:
1. KFC click via  LINK
2. TOYOTA click via  LINK
3. DOVE click via LINK
---

If you need to choose between extreme bungee jumping and hunted house
Which one will you choose?

For me
I will pick bungee jumping instead *Ha ha ha
Don't need to think twice
Aku ada alasan sendiri
Aku bukan saja jenis takut rumah hantu tapi apa-apa berkaitan benda-benda seram
Senang terbayang atau teringat dalam kepada *jenis susah nak lupa

Pertama rumah hantu
Last aku masuk rumah hantu masa semester 3 dekat Uni
If nak tahu ranting takut dia cuma 1.5 over 5 je
Tapi bagi aku macam dah 5 over 5 *Okey lah aku letak 4.9 over 5~
Itupun bercinta kena pujuk oleh member. Plus ada rasuah belanja mekdi sikit
Masuk dalam tak sampai seminit jerit over mengalahkan Mak Jemah
Kawan aku kat luar gelak je. Berdekeh-dekeh pulak tu
Ini semua salah hantu yang kat dalam tu, boleh pulak nak pegang-pegang tangan tiba-tiba
Ingat kita couple ke nak jalan seiring sejalan *emo
Malam tu terus jadi panda, tak boleh nak tidur
Esok masuk kelas hidup dah macam zombi

Kedua nightmare aktiviti
Selain rumah hantu aku paling benci bila ada aktiviti burung hantu
Aktiviti yang melibatkan keberanian dimana kau diletakkan dan ditinggalkan di satu-satu checkpoint sambil mata tertutup
Alone!
Without any partner!
Rasa perasaan takut masa tu tak boleh nak terangkan. Hanya Tuhan saja yang tahu
Meremang bulu roma
Dan next course lepas burung hantu adalah aktiviti merentas hutan or night-walk course
Aktiviti yang ni lain sikit sebab kena berjalan dan mata tak ditutup
Panduan masa tu cuma seutas tali yang diikat merentasi laluan yang ditetapkan
Seingat aku jarak laluan tak jauh dalam 50 atau 100 meter
Macam senang je, sekali jalan zappp tamat
But in reality *at that time it was not happen that way
I'm walking like eh eh eh selangkah stop selangkah stop
Kau bayangkan yang stop lebih banyak dari selangkah gerak
Genggam tali tu sampai berdarah tangan punya lah penakut
Balik rumah terus mengadu pada ayah *see you at court abang fasi!

Ketiga cerita atau filem hantu
Genre cerita jenis seram ni memang tak masuk dalam list jiwa raga langsung
Siapa yang ajak aku tengok cerita seram, aku end-up tutup mata tutup telinga

Okey, vice verse story with extreme activities like...
Bungee jumping
Roller coaster
Ski Driving
Hang gliding *much love
Hiking
Zap cross

That all definitive my bucket list of things I wish to do
I could say it is about the my next list I damn to do
Obviously!!!
I already thought of bros shouting 'EXTREME!!!' while crash into it
So for me, lets say 'yeah' to extreme and say 'boo' to hunted house





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...