Tuesday, September 20, 2016

BearInBag Malaysia Online Shop macam Lazada dan 11street

Dapat panggilan daripada seseorang dari marketing online company atau tele-marketing company
What say you?


Aku kalau bab-bab buzz marketing atau tele-marketing ni rasa menyesal betul pick-up phone
Bila bercakap memang susah nak stop
Nak mencelah satu bab lain, menjawap pandai betul
Kadang-kadang tak tahu itu betul atau kelentong *liar
Atau semuanya dah siap script dari intro sampailah habis dan ur job just read it
Geram sangat terus letak phone in middle of talking
Dalam hati mesti 'dia' mencarut kau-kau dekat office sana
But it is not my fault kan . . . What i means is... that is not t.o.t.a.l.l.y my fault lah kan
You pick wrong person at wrong time and place
Kannn ? *please backup me!

Well, semalam sekali lagi dapat tele-marketing call
Again, at wrong time, almost at 5 pula tu
Aku nak balik dan bersiap untuk merempuh traffic jam yang macam tiada noktah di kota raya KL ni
Bila dia mula introduce diri tu aku syak yang dia ni mesti nak jual
I.n.s.u.r.a.n.c.e
Aku tak salahkan insurances, their job and they are paid to do so
Tapi like i said  'you pick wrong person at wrong time and place'
Baru je nak buat jahat dengan NAK 'tersengaja' tekan end call
Dan malaikat kiri baru je nak catat my bad doing then
terus dia cakap 'i,m not from insurance co.'
Terus terang!
'Okay....' *aku tarik balik jari tangan dan letak phone dekat telinga  'so talk'
Dia pun start bla...bla...bla... 'im senior bd eCommerce bla...bla...bla... wanna offer you to join our online merchant platform bla...bla...bla... and more bla...bla...bla...'
Hampir 2 minit aku hadam apa yang dia cakap
Then dia sambung lagi 'bla...bla...bla....'
Aku sempat lah menyampuk dua tiga patah then dia sambung lagi 'bla...bla...bla....'
Nak masuk minit ke 5 baru dia beri laluan aku bercakap
First word aku sebut dalam masa 5 min
'Can you repeat you are from? and can you just email me about your offer then we could talk later'
Masa tu aku jeling jam dekat tangan, 0515
'I'm done!' kata dia sepatah
Aku terus check inbox. Yela kot dia tipu
But it is true. Memang ada mail dari dia
Then aku pun bla...bla...bla... dan dia balas dengan bla...bla...bla...
End call

So, harini barulah aku ada masa go thru apa yang terkandung dalam email tu and baca all the General TA and Contract Agreement attached
BearInBag.com
Same concept business online platform like Lazada and 11street



So, what say me?






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...