Friday, July 15, 2016

Produa Bezza - New Launching Model 1.0L and 1.3L Dual VVT-i – P2’s

Rewind and stay update [Blog : Post Review]
------

Bila kaitkan dengan brand Seng Heng, selalu lah dengar si Nabil cakap 'beza.... memang berbeza....'. Beza betul ke dengan syarikat 'competitor' yang lain? Hah... itulah dinamakan sebagai trademarkerting. Lagi kerap dengar dan diulang-ulang lagi melekat di telinga dan minda pelanggan atau 'customer'. Sudah begitu sinomim keduanya.

Tetapi bila digandingkan antara 'Produa' dan 'Bezza', ramai yang masih lagi zero knowledge dan tak tahu. Seperti yang kita sedia maklum, Produa sebelum ini hanya mengeluarkan model keluaran jenis compact dan MPV ternyata tak mahu ketinggalan mengeluarkan keluaran barunya jenis 'sedan' untuk bersaing dengan model-model kenderaan yang lain di pasaran 'automative' dunia. Produa baru-baru ini telah membuat kejutan dan perasmian model terbaru keluaraannya iaitu 'Produa Bezza'. Aku as salah seorang dari beribu-ribu pemandu dan pemilik kenderaan model Produa tidak terkecuali inginkan 'informasi' dan maklumat lanjut tentang model terbaru daripada Produa ini. Okay ke? Cantik ke? Selamat ke? Itu yang diberi keutamaan.

Aku dapat tahu salah satu model keluarannya yang bersifat mesra alam atau 'Eco-Idle' sistem. Ia adalah model Produa 1.3 Advance. Ia datang dengan sistem Eco-Idle atau sistem Henti Melahu, di mana enjin akan mati sendiri bila berhenti di lampu merah atau bila kenderaan tidak bergerak, dan akan hidup semua secara automatik apabila kaki mula menekan pedal pendikit kembali

Humm... Aku take noted! dalam salah satu ciri-ciri spesifikasi yang diberitahu ini. Siapa yang taknak pastikan alam sekitar terpelihara dan bersih. Kan!

Since aku bukan lah orang yang begitu pakar dalam ni, korang boleh baca lebih pasal ni di blog DRIVEN (paultan.org), antara salah satu sources for automative new di Malaysia atau pergi kemana-mana showroom Produa. Tanya dan rasai sendiri kelainannya






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...