Thursday, June 2, 2016

Bloglist Jun - Ogos 2016 Blog Cinta Itu Indah

Cinta itu Indah. Wahh, bukan main tajuk post kalau aku tulis. Geli-gelian rasa. Kah! Since aku bukan jenis orang yang romantik ataupun yang suka sentuh bab-bab cinta jika ianya berkait dengan kekasih atau pasangan yang masih tak halal. You know the meaning of 'masih tak halal' right...? kan.....? (pandang sipi je~~~)

Okey sila jangan bash aku pasal cinta. Since cinta ni banyak coretan drama atau kisahnya. Boleh pilih je yang mana satu. Antara kisah gembira atau kisah sedih. Kedua-dua ada satu permulaan yang kena ditempuh. Cuma berakhirnya dengan dua keadaan iaitu gembira ataupun sedih. Menarik kan... Sama juga dengan saat kau yang sekarang ini. Saat baca blog ni atau TERbaca blog ni cuba tengok jam masing-masing. Jarum menujukkan pukul berapa? Jika kes aku, detik dan saat aku menulis masa ini tepat 12:51pm tengahari, bertarikh 2 Jun 2016. Mungkin berbeza dengan masa yang korang sekarang. Ataupun jauh berbeza jika aku kembali baca post ini pada satu hari nanti. Permulaan bagi sesuatu perkara memang bekait rapat dengan pengakhiran masa yang akan ditempuh pada masa hadapan. Senang cerita, korang cuba bayangkan je apa yang akan berlaku dalam masa sejam nanti? Atau dalam masa sebulan nanti? Atau sepanjang bulan Jun - Ogos nanti? 

Sengaja aku relate kisah ini dengan situasi keadaan. Kongsi cerita...kongsi situasi... Segment yang menarik dari blogger Syamimie. Boleh klik banner untuk join. Till then.








5 comments:

sya mimie said...

assalamualaikum.. hi..

berikut merupakan link bloglisy yang telah disenaraikan.. :)
happy blogwalking juga ya..

http://hanyadihatiku.blogspot.my/2016/06/assalamualikum.html

Hazrina Halim said...

singgah dari segmen yang sama..:D
salam perkenalan..*wink*

http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2016/06/bloglist-jun-ogos-2016-blog-cinta-itu.html

JAMIL HASHIM said...

singgah

http://jmbelog.blogspot.my/2016/06/bloglist-jun-ogos-2016-blog-cinta-itu.html

lokman amirul said...

Salam singgah!
http://lokmanamirul.blogspot.my/2016/06/bloglist-jun-ogos-2016-blog-cinta-itu.html

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Hi ... Singgah dari segmen yang sama ... Jangan lupa join contest kat Jom Bercontest dan singgah jenjalan kat Kisah Hidup Ku ... Semoga sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki ... Maaf lambat blog walking ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...