Monday, May 9, 2016

Tak Nak Menyusahkan But The End Menyusahkan

Huuhhmmm…
Mengeluh~
Panjang bunyi keluhan nafas yang terkeluar dari corong lubang hidung dan di ikuti dengan angin dari mulut
Huuhhmmm…

Kebenaran…
I am not a good person how to express or convent the feeling
Sumpah~!
Itu adalah kelemahan yang kadang-kadang aku kena belajar untuk buang dan ubah
Kebergantungan yang aku cuba buat atau hadap sendiri sebenarnya telah menyusahkan orang lain secara terus atau tak sengaja
Bukan segaja untuk tidak berkonsi pada asalnya tetapi aku cuba untuk selesaikan sendiri atau aku rasa boleh selesaikannya sendiri
Jangkaannya, ia hal remeh bagi aku tapi berat bagi orang lain
Tanggapan dan apa yang aku fikirkan bukan seperti apa yang orang lain rasa

Kau bukan dia… yang faham dan tahu apa yang dalam kepala otak kau
Kau bukan dia… yang fikir akan perkara yang sama apa yang ada dalam kepala otak kau
Kau bukan dia… yang bertindak dan lakukan perkara apa yang telah di plan oleh kau
You are not them
Jadi kenapa payah sangat nak kongsikan cerita atau sesuatu pada mereka?

Huuhhmmm…
Mengeluh~

Sesuatu perkara terus terbatas dan tergendala disebabkan perangai yang aku yang satu itu
Bukan sengaja
Sumpah!~
Bukan…
Cuma kekangan masa yang aku plan dan rancang tiba-tiba tak menyebelahi aku
Memang hanya seminggu tempoh aku beri pada diri aku sendiri untuk lengkap dan selesaikan semuanya
Segala perancangan ada dalam kepala
Cuma tidak dizahirkan atau dikongsikan pada orang lain
Arhh~ perkara ‘simple’ je…
Mudah dan ringkas sekali fikiran aku masa tu
Tapi, seperti apa yang aku bagitahu tadi lah
Semuanya tak seperti yang dirancang

Minggu terakhir untuk preparation aku dipadati dengan perkara-perkara lain
Isnin aku kena fly ke Terengganu, meeting dengan salah satu klien baru syarikat
Selasa, meeting dengan Website krew – but last minit cancel *DAMM!
Rabu, aku attend workshop di KL Sentral *Last minit call dari bos suruh join
Khamis, another workshop aku kena attend *Last minit call dari bos suruh join lagi
Jumaat, kosong and free…. *Tapi kerja tetap kerja, walau kat duduk dalam ofis macam orang tak ada soul (-.-)
Tapi as usual nak cari benda yang last minute hari jumaat tu telah jadi double triple last minute jawapnya
Even nak gerak and mulakan plan tapi the end ambil keputusan kita settle dekat rumah jelah
SO, jumaat malam aku terpaksa juga balik rumah dengan tangan kosong

What is worst become worst…
Preparation was totally bad
Messy and tak bersedia
I was like a zero, and pray that that “BIG EVENT” is cancel
But what do you expect???
It is a BIG NO!
Event is ON
And i’m like die and just let it go
Speechless…

Okay it is my fault and aku mengaku itu
Since my first intension is not burden anybody tapi last-last was verse vise
Sangat menyusahkan orang lain
Orang lain yang panic and tak tentu arah
And aku like “DUMB”
Pertolongan dari perbagai penjuru
From my family especially nya
Malu and blushing~~~

Just one word “THANK YOU” I appreciate it!






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...