Monday, May 23, 2016

Bercakap Dengan Diri Lampau Kau

Multitasking person
Are you the one?

Hump!
Dua kerja dalam satu hari bukan kerja gila since ramai yang buat lebih daripada ini
Tapi bila kedua-dua kerja tersebut memelukan komitment penuh untuk setiap tasking yang diberikan, salah satu mesti akan ada kekurangan pada keputusan atau result
Di tambah dengan soal perasaan dan jiwa raga
Stress? Yes!
Stress itu adalah keyword yang dicari

Aku jenis yang boleh hadap atau redah je bila dapat tasking yang berlipat-lipat macam ni
Since macam tu, multitasking punya words memang dah terang tang...tang... dalam resume sejak dari azali lagi
So, bila diberi tugas yang banyak macam mana sekalipun, aku kena pandai set which one is the most priority then start workup and bersedia untuk seting down  your mind for the extra work
Tak boleh nak komen banyak

IF memang korang jenis yang tak multitasking ni pastikan dalam resume tu jangan gatal taruk, but must ready for the "THAT" question to come out masa interview
Sama juga dengan soalan "Are you willing to be transfer or travel and so on...."
Even, masa tu kau orang memang akan 100 percent akan "tick" for YES answer pastikan your future "you" plus mental dan fizikal bersiap sedia bila saat dan masa itu tiba
You won't know dan masa tu jangan nak menyesal bagai
Ini cerita benar pengalaman~

Sambung kembali pasal aku tadi
Tasking yang aku terima ini bukan lah kritikal atau memudaratkan otak
Belajar dari tempat kerja lama dahulu
Kerja bawah tekanan or working under presure yang superb
So, bila dapat kerja jenis multitasking kat tempat baru ni macam okey... boleh lagi la..la...la... as long due yang diberikan adalah masuk akal dan reasonable
Tak ada tekanan yang melampau
Tak ada kritikal yang over de-motivate diri
Betul lah orang kata "masa mengajar kematangan diri gitu~"





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...