Tuesday, April 19, 2016

Dear Buddies, Hai!

Aku tak pasti sama ada yang baca blog ni
Curious juga selama ni apa yang aku tulis is randomly yang merepek je
But when i look at the blog overview tiap-tiap kali nak update post
Macam "Aaa... there are still a pageview for today..."
Sooo,
Are you looking for something information in here or else are you wrongly clicking and then shock like "Hahh!! what the heck of this blog...bla..bla...blaa..".
Hahaha
That what i'm curious till now
Then,
Mula lah aku fikir yang aku bukan seorang blogger yang aktif
Maksud tak aktif tu datang dalam banyak aspek.

Pertama:
Hal-hal macam blogwalking, i follow u you follow back, drop massage dalam cbox dah tak seaktif dulu
And for sure, teenanger sekarang not favor doing that anymore. I'm right?
Eh did i said teenager just now?
Hahaha, second laughing from me *.*
Sebab aku mula blogging on my early teenager stage LOL

Kedua:
This blog is not belong to a famous blog writer
Macam yang korang sedia maklum
Sekali post beribu viewers terjah
Aku seorang yang anti-famous

Ketiga:
Info atau content blog aku biasanya random story
Tak spesific kepada travelling (since tak kau mampu!) yang share their experience and stories then letak gambar tempat yang lawa-lawa masa diaorang travel tu
Tak spesific kepada resepi masakan (sebab kau tak rajin masak! Masak ikut mood!) since kau boleh dianggap tangan meja (vice verse daripada kaki bangku)
Tak spesific kepada perkongsian bahan-bahan infomasi, berita, viral dan lain-lain
Aku ulang tak spesific

Keempat:
Penggunaan bagi kata ganti nama dalam content blog
Aku gunakan kata ganti nama as "Aku"
Mungkin kalau viewer yang lebih tua macam tak polite and kurang sopan
And kalau bagi viewer kanak-kanak macam tak berapa sesuai
SAYA.....?
Emm aku tak biasa nak gunakan "Saya" as penganti diri dakam penulisan blog ini
Walaupun dekat luar memang aku sensitif bagi penggunaan kata ganti nama
Respect toward each other
It is MUST!!
Cuma dalam blog ni aku lebih senang guna kata ganti nama "Aku"

Kelima:
Aku anggap blog ini macam tempat kongsi cerita
Macam best buddies yang aku boleh buli untuk dengar apa aku nak bebel
So lets me apologize first if sometime ada story sangat-sangat merepek yang korang macam
"What the tutt..tutt"
Nak pula post-post yang lama
Seriusly, aku dah tak ingat apa yang aku dah tulis dahulu
Dan it not proper malay or english grammar / pronountiation / ayat yang tersusun
For UPSR, PMR, PT3, SPM students please.... jangan belajar dari cara penulisan dan pemahanan dari blog akak ni ya
Wah tiba-tiba bahasakan diri akak kan....

Tapi kepada viewers yang tak kering tangan masih klik or terklik ke dalam blog ni aku ucapkan terima kasih
Buddies for ever!!










No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...