Tuesday, March 8, 2016

Bila Aku Move On

Dah masuk bulan March u'oll
What have you achieved so far?
Your accomplishment setakat ni?
Haha... me? Non-hado.



Except aku dah move on dari tempat kerja lama ke new place
So... hopefully sangat this year be nice to me.
First time mula kerja di tempat baru memang macam "erkkk"
Susah nya nak suaikan diri
Dengan kerja dan environment baru yang nak kena hadam
Ter-skema kejap aku
Jadi budak giler baik seharian ukeh

My new officemate tak ramai
Seketul...seketul je
And i'm the only girl
Kahkah kan...

Then, if someone kena keluar outstation or meeting
Tinggal lah kau sorang-sorang dalam office
Tak ke kematu duduk dalam office?
And bila i'oll pulak yang kena outstation or meeting luar
Memang gumbiraaaaa nya hati ini
Ibarat macam "wahh... finally i can breath....!"
"Tengok lah dunia.... lihat dan pandang ke sini...."
Hahaha, over kau!

Totally!
Totally... vice verse dari tempat lama
Kerja bertimbun
Ad hook pulak semua tu
Kat sini macam heaven
Macam... meh la keje datang kat aku
Meh laa....
Bukan apa, u'oll pernah tak rasa kalau tak ada kerja nak dibuat masa tu lambat sangat bergerak
Nak tunggu sehari, macam mak aih...
Tak gerak-gerak jarum minit tu,
Bak kata "Tang tuuu la dari tadi"
Kalau tenung tu boleh tembus dinding ke bangunan sebelah sana
Seksa weyh nak tunggu sembilan jam office hours

Flexible
Kat sini macam tak ketat sangat compare dengan co. lama
No punch card
No tumb access
Apatah lagi DNA access
Cuma responsibility and accountability diri sendiri je
Jadi if ada meeting luar biasanya tak melekat la kat office
Dari rumah terus ke meeting location or
Dari meeting location terus ke rumah
Pandai-pandai la kau set appointment
Gitu~~
He was informed
To where... with whom
Settle...
Just bila dah dapat kepercayaan dari ur superior tu jangan ambil kesempatan
Don't broke down the trust which they give

In terms of kerja
Sekarang fokus pada bidang kerja yang tertulis pada offer letter je
Tak ada kerja bidang terjun dah
Kerja bos... bos buat
Kerja aku.... aku buat
Cuma kalau nak point lebih buat-buat la
"Bos nak saya tolong"
or
"Don't worry i do it for you"
Haaaa gitu~~

Till then
March please hold my hand and we go through this month together
February thanks for your existent





2 comments:

Hanamiko Sakura said...

wahh.. tahniah dapat kerja baru. saya ni lagi la pengganggur terhebat dan berjaya. hehe

shasa_fiez said...

@Hanamiko Sakura : peluang rezeki tahun 2016. Tak pe Don't give up!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...