Monday, February 22, 2016

Friendship Story

Illustration from "Quiet Power"

Close one..
Or many of them..

For me it was rather the close one.

Yup, aku ni tak la seramah mesra punya orang.
Nak-nak kalau first time jumpa
Memang muka ketat saiz tripple "S" punya cap
Payah benar nak mulakan conversation
Dicap "minah kerek" tu dah selalu
HAHAHAHA!! *paksa gelak

Well, that me
For those who don't know me, memang akan rasa aku ni macam alien plenet pluto
Nak pulak zaman teknologi moden sekarang ni
Mata menghadap phone 24 jam
So, memang dah tak kisah surrounding la jawapnya
Tak ada wassap or message masuk, kau menghadap la game
Macam-macam game dalam phone tu

So, dari memang tak ramah mesra punya orang
kau jadi tak peduli and tak ambil kisah punya orang terus
Bukan apa teknologi membantutkan hubungan social kau dengan dunia realiti
Damm kan!!

Tapi tu bukan motif post aku kali ni
One close friendship VS a bunch of acquaintance
Friendship is something remain long lasting forever when you always need them
Always thinks of them
Always miss of them
and Always wanna talk to them

Berkawan lillah fillah
Till jannah
Ohh god, i do really miss them

p/s: 1 week  for last interrupt with my old colleague
4 years last interrupt with my old uni-mate
almost 10 years last interrupt with my kawan se-hingusan 

  









No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...