Wednesday, November 12, 2014

Keseorangan Lagi

Dah biasa dengan keadaan ini
Keseorangan..
Berseorangan..

Walau pada asalnya aku datang berkumpulan
Walau pada asalnya aku datang berpasangan
The end~
Tetap dipisahkan.
Kembali pada keadaan ini
Keseorangan..
Berseorangan..

Sudah lama aku perasan perkara ini jadi pada diri aku
Sejak zaman belajar lagi
Sekolah menengah kalau tidak tersalah congak
Dan jadi ketara masa di Uni
Dan bertambah-tambah ketara masa kerja niha
Detik dan saat ini jadi buktinya

Nasib ada handphone di sisi
Terasa masih ada kawan lagi
Walaupun jarang sekali aku di-jergah ditanya khabar
Media social la tempat aku luah perasaan
Dan di media social tempat aku perhati gerak aktiviti korang oiii..
Sedar tidak sedar je
Tak tahu ia sesuatu perkara yang baik atau sebaliknya
Tapi yang pasti aku bukan paparazzi
Jauh sekali chimpanzee

Sudah jauh menyimpang
Dari tajuk asal being alone
Jangan duga berkeseorang atau berseorangan ini hanya pada mata kasar
Aku bertiga untuk pembetulan (atau mungkin lebih)
Di campur dengan si pengkianat laknatullah zaman Adam a.s

Dari situ telah membuatkan aku jadi berdikari
Aku ulang B.E.R.D.I.K.A.R.I
Ada yang cakap maksudnya hampir sama dengan berdiri di atas kaki sendiri
Aku angguk setuju
Angguk laju-laju
Sebab memang tak akan kita berdiri di atas kaki orang lain
Miski terpijak sedikit pun dah kena sound
Berdiri terus memang tempah wad ICU kot
Well said kan!!

Jadi situasi yang aku hadapi detik ini aku redha
Keseorangan...
Berseorangan..
Memang sinonim~

Dalam lab yang luas terletak
Hanya papan kekunci aku yang kedengaran
Sejuk dingin sekeliling aku buat tak rasa
Bibir kering aku basahi dengan air liur
Lip balm??
Jauh sekali ada (kalau sudi belanja satu :P)

"Tett..."
"Tetttt...teettt.."
"Tetttt...teettttt.....teeeettttt....."

Dari tadi phone aku bergerak
Walaupun in silent mode
Tapi signal vibrate masih menyesakkan

Mereka yang di office tanya pasal result untuk projek yang masih gigih aku hadap dari tadi
"Processing in progress....."
Itu je yang mampu aku balas
Berita gembira mungkin lagi sejam
Atau mungkin juga lebih
Ahhh... sampai pagi barangkali mungkin jua
Sebab aku dah tempuh dan rasa penyeksaannya itu
Tapi masa itu rasa berdua
Kini aku sendiri
Keseorangan....
Bersendirian...

Tolong ucap kata-kata semangat
Pada aku
"Thank you. I'm appreciate that !!"

....kerja aku sekarang~~~~




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...