Tuesday, July 15, 2014

Benci sebab berat badan turun lagi

Mata mengantuk
Tapi tidak disuruh tidur.

Tangan lenguh
Tapi tak disuruh rehat.

Sebab perut ini baru lepas diisi dengan sombilan ketul sushi.
Semangat lepas solat isyak dan selesai lapan rakaat sunat tarawih tadi aku bergegas ke Aeon.
Semata-mata~
Tekak ni buat permintaan sulung nak makan moreh ala-ala jepun gitu.

Bukan selalu aku moreh
Biasanya aku balik je rumah terus nak cari air masak
Habis bergelen-gelen liter air aku teguk
Panas barangkali.
Badan pun dah kering kontang...
Erkkk??
Hahaha, tipu gila.
Badan dah letih and lesu aje...

Nak tak nak aku gigihkan juga tekan minyak dengan harapan Aeon tak tutup lagi
Sampai-sampai je hembus nafas lega
Fuhhhh... Still on the operation mode
"Rezeki kau la perut"
Mungkin juga dia extend masa untuk bagi peluang customer shopping for raya kot.
Maybe~~ Not to sure either.
Aku terus ke food corner.
Tak banyak pilihan, tinggal the 'saki baki' je.
Tapi dah disebabkan dah semangat ko tekan minyak and main gear, belikan juga.


Sushi set

Ni semua gara-gara kisah hujung minggu lalu 
Tiga hari lepas aku try timbang berat.
Dammm!! Turun lagi.
Dah la sedia underweight, ni.... tambah underweight lagi.
Bagi aku itu adalah satu signal yang tidaak ok!
Mengundang kepada migraine aku untuk datang kembali. 

Jadi aku perlukan supplement tambahan
Even yang sedia ada ni pun tak termakan, tapi gatai nak tambah yang baru.
Hohooii..

So, azam sebelum raya ni nak tambah berat badan sikit.
Nanti takde la orang dek cakap yang sama je
"awat kuruih sangat..."








2 comments:

encik kuri said...

mmg kuruih pun..hihihi,ape rahsia kak

shasa_fiez said...

haha... cakap orang. Antara Encik kuri and i mana lebih kuruih. Jawapannya nanti kita timbang.. Jeng..jeng..jeng...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...