Tuesday, April 8, 2014

Kau dah kenapa.

Kau dah kenapa!
Soalan ni selalu keluar dari kepala otak detik ini..

Menyalahkan diri sendiri yang baru perasan dah lama giler tak update blog.
Kalau ianya rumah kosong, dah lama berpenunggu.
Bersawang... berkelawar.. bertahi cicak...
=.='' adoii..

Kau dah kenapa!!
Alasan yang diberi mudah, tak ada masa nak menaip.
Kalau cerita dalam kepala ni boleh di scan then fotostat je, rasanya selang sejam ada je ada post baru.
Tapi kalau dah tahap kemalasan melampaui kerajinan memang macam ni la.
Alasan....
Nampak sangat~ kan??

Tapi hari ini tiba-tiba rasa macam nak menulis balik.
Nak kongsi cerita yang sememangnya dah terbuku dalam kotak fikiran.
Berbulan tersimpan, tak dilepaskan.
Bagi aku, blog ni ha salah satu medium untuk aku kongsi rasa gembira sedih...
Walaupun bukan selalu, tapi boleh la.. daripada tak ada.
Blog yang dah lama berjasa dengan tuan dia.
Hampir bertahun-tahun.
Cuma, si tuan dia ni je yang selalu lupa akan kewujudannya.
Iya dokk~
"kena denda ketuk ketampi sambil kena piat telinga empatpolohjuta kali baru adil kot" kata si blog
ok! that denda is not accepted. :p
Hahaha... aku tuan kau blog, suka suki je nak denda-denda bagai.

Btw, my first pembuka cerita dari aku saat ni.
Yang... i got the feeling yang bulan ni akan jadi bulan yang amaaaattttt paaannnjaaaannggg..
Start from last week, kena attend meeting yang bla..bla..bla..."B.O.R.I.N.G"
Then this week, kena settle ALL the pending work yang ble..ble..ble... "B.A.N.Y.A.K.sssss"
And next week ada DSA Event @PWTC yang ofcourse blo..blo...blo... "B.O.M.M.K.E.B.A.B.O.M"
How could my life keep living kalau macam ni??

But, that how the work flow done!
As what my last whatapps from my boss said
"the BRAVE do not LIVE FOREVER but the CAUTIOUS do not LIVE at ALL"
huh???? -
geleng kepala tak paham..
ok! that statement is not accepted!!
BUT.. he's boss...and u r employee je.
Hahahaha.... now, turn my blog laughing at me.







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...