Sunday, February 16, 2014

Bila perut aku perut nasi


Perut aku perut nasi.
Tak dapat makan nasi mula lah jadi parkinson's.
Terketar-ketar tak tentu hala.
Perut pun tak malu jauh sekali segan terus bagi signal empty dengan keluarkan bunyi-bunyian rock n roll
Tanda protes la tu. 
Pernah sekali kena tegur dengan mamat mat saleh,
"its that your stomach make the sound earlier?"
Lepas tu dia gelak.
Weyhh...malu semalu malunya memang tak dapat nak dikata la kan..
Terus tahan nafas, tekan perut.
Cover gitu.
Tapi tak sampai lima saat..
"Krroookkkkk!!"
Bunyi lagi lantang keluar dari perut.
Kali ini jauh lebih hebat dan power dari bunyi sebelumnya.
Perasaan aku?
Rasa nak buat terjunan bungee jumping, sambil jerit TIDAKKKKK!!
hahaha!

Mulut aku pulak mulut bulldozer.
Semua makanan yang terhidang depan meja tu sekejap je boleh hilang sekelip mata.
Kalah pengacara jalan-jalan cari makan.
Semua licin aku bedal.
Kadang-kadang tu tak sempat kunyah, terus telan.
Power tak pawer mulut bulldozer aku.
Tak senonah?
Hehahu....
Padahan makan depan pak wes coves giles..
Tettttttt............!

Bila tengah lapar giler!
Makan memang kena bersemangat la,
Tak ada masa pandang kiri kanan dah.
"Yelah, ini bukan segment cara melintas jalan, kena pandang kiri kanan"
Wah..wahh... pandai kau bagi ek-kius.
Sekali bagi ketukan dari pemukul Thor, terus putus fius.
Senyap sekejap...
Tu belum termasuk gaya makan lagi.
Kunyahan perlulah pastas dan cekap.
Macam my cutiess ni..
:)




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...