Tuesday, February 11, 2014

Bila monyet pun gelak baca entry ni

Stress kerja kalau bawa ke rumah memang tak boleh jadi.
Silap-silap rumah pulak jadi medan perang..
So, bila dah habis je waktu kerja perlu terus kemas semua file-file..
Termasuk sekali segala benda yang dalam kepala otak korang.
Simpan dalam laci meja.
Kunci...
Kalau ada locks mangga or grill even better.
Or....
If ada budget lebih suruh bos tempah almari besi yang ada pasword pusing-pusing tu.
Power beb!

Yang penting jangan bawak ke rumah ur stress and kerja-kerja office.
Jadikan rumah anda sebagai one of your peaceful place to stay.
Bak kata orang rumahku syurgaku gitu.
:)

Worse case!!
Kalau your stress still ikut balik ke rumah.
Cari la bahan-bahan yang boleh make your life happy.
Macam read comic or novel.. (If korang tu aku ni jela bahan bacaan yang dipilih)
Watch funny movie...
Doing your fv activities..
Etc.

Worse cases two!!
If fail jugak, since tak de bahan nak di telaah.
Meh aku kongsikan satu tips yang boleh kasi korang gelak besar.
If tak besar pun, gelak kecik pun gelak la.
Aku ok je.Hihihi...
Tips pilihan kali ni adalah :

TIPS HILANGKAN BORING SEMASA DI DALAM LIFT .

1. Ketika anda hanya berdua dengan org yang tak dikenali, cuit bahunya..! kemudian berpura-pura melihat ke tempat lain..

2. Buat muka mengerang kesakitan sambil pegang kepala anda sendiri kemudian menjerit sekuat hati... "diam, semuanya diam..!"

3. Bawa la kamera dan ambil gambar semua orang yang ade kat dalam lif tu.. kita tengok respond diaorang macam mana.

4. Pindahkn meja kerja anda ke dlm lif.. jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat temujanji...

5. Berpura-pura menjadi pramugari..! tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapal terbang..

6. Ketika pintu menutup, beri pengumumuan kepada semua orang supaya supaya" bertenang, jangan panik.. pintu itu nanti pasti akan terbuka lagi..."

7. Buka la beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah " eh, cipan...cukup tak udara kat situ..?"

hahahahaha......~
Amacam.... boleh gelak sakan kan baca..
Or tak???

Worse cases three!!
Ok, i am surrender.
Go meet and set appointment with your doc now.
Sebab those monkey and sea lion pun gelak baca ni..
Hihihihiiiiiiiiiiiiiiii
ngilai macam hantu la pulak ( =.=")





2 comments:

encik kuri said...

ok bolleh di aplikasikan dalam rutin harian...

shasa_fiez said...

sila-sila.. ^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...