Wednesday, September 11, 2013

Some story about Japan

Some Amazing Facts about Japan



1 - Did you know that Japanese children clean their schools every day for a quarter of an hour with teachers, which led to the emergence of a Japanese generation who is modest and keen on cleanliness.

2 - Did you know that any Japanese citizen who has a dog must carry bag and special bags to pick up dog droppings. Hygiene and their eagerness to address cleanliness is part of Japanese ethics.

3 - Did you know that hygiene worker in Japan is called "health engineer" and can command salary of USD 5000 to 8000 per month, and a cleaner is subjected to written and oral tests!!

4 - Did you know that Japan does not have any natural resources, and they are exposed to hundreds of earthquakes a year but do not prevent her from becoming the second largest economy in the world? -

5 - Did you know that Hiroshima returned to what it was economically vibrant before the fall of the atomic bomb in just ten years?

6 - Did you know that Japan prevents the use of mobile in trains, restaurants and indoor

7 - Did you know that in Japan students from the first to sixth primary year must learn ethics in dealing with people -

8 - Did you know that the Japanese even though one of the richest people in the world but they do not have servants. The parents are responsible for the house and children -

9 - Did you know that there is no examination from the first to the third primary level; because the goal of education is to instill concepts and character building, not just examination and indoctrination. -

10 - Did you know that if you go to a buffet restaurant in Japan you will notice people only eat as much as they need without any waste. No wasteful food.

11 - Did you know that the rate of delayed trains in Japan is about 7 seconds per year!! They appreciate the value of time, very punctual to minutes and seconds

12 -. Did you know that children in schools brush their teeth (sterile) and clean their teeth after a meal at school; They maintain their health from an early age -

13 - Did you know that students take half an hour to finish their meals to ensure right digestion When asked about this concern, they said: These students are the future of Japan.


HMMM... I wonder now? Look at our toilet, it is smell OK? huh =;=




Split personality

Kadang-kadang aku pandang cermin
Aku tergegamam sendiri.
Oh ini lah aku.

Wajah aku, yang aku sendiri kenal. 
Luar..dan dalam...

Setiap zarah...setiap tempat...setiap inci..
Semua aku kenal.

Dan kadang-kadang aku cuba letak diri aku di tempat orang yang lain.
Di tempat orang yang mungkin kenal aku..pandang aku..bercakap dengan aku...
Apa yang mereka cuba tafsir atau definasikan aku.
Baik? Jahat? Peramah? Sombong? atau...

Hakikatnya, mereka  itu mata aku.
Bukan memerhatikan kehidupan aku, tapi memerhatikan diri aku.
Sebab setiap manusia diberi personality berbeza.. sifat berbeza..
Walau kembar sendiri pun diberi personality berlainan yang dapat membezakan satu sama yang lain.
(serapat dan seiras mana mereka sekalipun)
Itulah kuasa sang pencipta. Allahuakbar..

Di sini, "Split personality" yang aku highlight kan.
Ianya juga dipanggil dissociative identity disorder (DID) atau dipanggil multiple identity disorder (MID)
Aku pernah terjumpa orang yang sebegini.
Walaupun orang yang sama..wajah yang sama..suara yang sama...
Tapi bila ianya berlaku.
Semuanya lain.. Aku tak kenal dia. 


Pelik kalau ia terjadi. Dia dikawal oleh mental dan kawalan orang yang berlainan.
Sifat dan tingkah laku yang ditunjukkan yang paling menyerlah. 
Tidak biasa dan luar biasa dari apa yang selalunya ditunjukkan.
Ubat serta terapi yang diperlukan saat itu.

Mudah untuk kita cakap.
Tapi ianya sukar bagi meraka yang menghadapinya.





end: sabtu,440pm

Job : Part 1

Tempoh dua minggu bukan tempoh yang lama bagi seorang pekerja baru.
Seminggu masuk training.
Seminggu kemudian baru masuk office.
Dan dalam tempoh seminggu masuk office itu aku telah ditugaskan dengan macam-macam kerja. Attend beberapa meeting.
Tak kesah kalau meeting itu sesama staff atau client yang biasa
(Memang aku pernah deal dan didedahkan masa kerja yang lepas)

Tapi nature kerja aku sekarang menyebabkan aku kena bertemu dengan mereka-mereka (client) yang berpangkat. Bukan setakat gelaran dato' atau datuk
(itu sudah biasa)
Tapi mereka itu berpangkat General, Leftenan, Kernal, Panglima Angkatan, Komander.
Mereka yang dalam bahagian ketenteraan.
Penuh dengan peraturan.
Penuh dengan discipline.

Aku skema.
Kali pertama aku kena jumpa dengan mereka-mereka itu. 8 July 2013 (MIDEF-Minister of Defence)
Kali kedua 10 July 2013 (MAB-Markas Angkatan Bersama)
Sebelum ini aku jumpa polis biasa pun aku buat tunduk kepala.
Bukan bersalah sebagai pesalah.
Tapi hormat dengan tugas yang diberikan.

Masa itu aku dengan yakin berdepan dengan pegawai berpangkat tinggi dalam jabatan.
Full checking my dress..my behavior... my attitude... my things..
Really hope everything is going well.
But luckily and alhamdulillah they are actually so so so nice.
Oh mybe when you look at their face, it not really shown..
But their attention and conversation toward us make me feel freely to breath.
But make sure you address them with right grade!
If tak tau sangat, just say "Tuan".. so you will save. 
New job scope.. new experience..
and I will try to overcome it.

 Job: end 9:43PM - thursday night



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...