Wednesday, December 25, 2013

Badan kurus pun kena exercise

Badan kurus tapi tak exercise pun tak jadi juga.
Badan besar tapi tak exercise lagi la tak jadi.

Jadi....
Bila fikir balik last aku ber-excercise adalah zaman belajar dulu.
Zaman belajar??

(bersiul-siul, tanda tak bersalah..=.=)

Itu pun secara tak langsung since kelas dengan kolej tempat tinggal jauh nun kat sana.
Nak tunggu bas, memang taklah.
Mesti kena tunggu setengah jam awal dari waktu kelas.
Means kalau kelas pukul 8.oo, pukul 7.3o tu dah kena ada kat bus stop.
And posisi aku masa setengah jam tu masih kat bilik air.
Takpun baru nak bangun tidur..
HUUUU.... bad habit of mine dah terbongkar.
ehemmm... (adjust suara..)
"Itu dulu... sekarang dah tak buat dah..." :p

And secara tak langsung juga dulu aku involve dengan sukan pingpong and recreation club.
So untuk keluar peluh tu ada peluang jugak la.
Tak pun tunggu musim university sport carnival.
Sure nama aku akan di-list-kan secara tak langsung untuk sukan maraton 1500 meter lari.
Tanpa tanya, aku dah kena masuk.
Ewaahhhh....ewaahhh...
"Tak ada orang la. So ko jadi wakil ukeh.. Nama aku dah bagi dekat dyorang..."
See... how easy untuk aku keluarkan peluh tanpa izin.
Ingat 1500m tu dekat sangat  la kan... macam pergi jalan-jalan skipping dekat track je..
Hmmm...

So, bila dah start keje ni.
Memang aku betul-betul menatang minyak peluh yang penuh betul dekat badan.
Sayang nak keluarkan.
Lemak-lemak pun seronok je berada di setiap pelusuk pipi, lengan dan peha.
Makin hari makin comel.

Ada ke patut?
So, start next year..
Antara list yang aku kena masukkan adalah "EXERCISE"
Yeahh... (adus...kena pergi kedai beli sport shoes ni... alasan lagi!!)


 
Huhh..huhhh! 1...2....3.....4......




2 comments:

Farah Waheda Wahid said...

badan kurus ke besar ke memang tetap kena exercise kalau nak sihat kan??? ^_^

shasa_fiez said...

@ Farah Waheda Wahid :: Setuju.. jom buat lompat bintang. Exercise sambil lompat-lompat. hehehe... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...