Wednesday, December 25, 2013

Amboi... amboi... amboi....

Amboi.. amboi... amboi...
Amboiiiiiii..!

Hujung-hujung tahun ni ramai yang berpakat nak habiskan sisa dan baki cuti.
Ada yang berpuluh-puluh hari lagi.
Ada yang berbelas-belas hari lagi.
Ada yang berhari-hari hari lagi.
dan yang dah tak berhari ni duduk jela melakukan tanggungjawap sebagai pekerja yang ber-daddy berdedikasi.

Amboi...amboi...amboi...
Amboiiiiiiii...!

Hujung tahun ni banyak company yang bagi bonus.
Dengarnya bonus empat bulan gaji..
Dengarnya bonus tiga bulan gaji...
Dengarnya bonus dua bulan gaji...
Dengarnya bonus sebulan gaji...
Dengarnya bonus setengah bulan gaji..
Paling kurang pun, dengar dapat elaun lima ratus hingget.
dan yang dah tak dapat bonus plus elaun ni duduk jugak la melakukan tanggungjawap sebagai pekerja chon-toh.

Amboi... amboi... amboi...
Amboiiiiiiiiiii.....!

Hujung tahun ni banyak company bagi tajaan percutian bersama staf.
Staf vacation atau family day gitu.
Ada yang berholiday together dekat obersi.
Ada yang berholiday together dekat dalam negara je, tapi tepi laut.
Ada yang berholiday together sambil bershopping (syarat pakai duit poket sendiri, company tak support)
dan yang tak kemana-mana ni duduk je together juga dalam office sambil ditemani file-file projek.

Amboi... amboi... amboi....
Amboiiiiiiiii.......!

Post ni bukan dituju khas untuk aku.
Memang bukan...
Sipi-sipi pun bukan...




Betul....!!!  (sob..sob... kesat air mata)





2 comments:

Farah Waheda Wahid said...

Hujung tahun macam2 kan???

shasa_fiez said...

@ Farah Waheda Wahid :: hye.. thanks for visit mine again.. yup. Jeles kadang2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...