Monday, October 21, 2013

Tukar stress anda di pagi Isnin

Stress..
Boss and her/his employees. There should be gap in between kan. The difference level of hierarchy sangat-sangat-sangat la jelas dan nyata. No offences! That one point, then next point is the command. Iye the COMMAND can be split like lalala…
We yang underground ni yang kena hadap all the things.
From one file to double..then triple..fourth.. fifth.. woohh.. (pengsan!!)
But I really in the Blue Mood when “THOSE” things dapat hari isnin.
Yaa…ISNIN.
Bruurrrh.. Rosak mood the whole day.
Dah la memang datang pagi rasa bersemangat bersungut-sungutan.
Lawan pula dengan kucing jiran sebelah yang sedap parking sleeping beauty atas kereta tadi.
Shooossss.. Nasib la kau kacak kucing oi.
If tak!
Hahaaa… aku sayang juga. (kucing kan binatang kesayangan nabi)

Tapi bila sampai bab kerja.
Aku jadi Incredible Huck yang bertukar biru di pagi Mondays Blue~
Semua la perkara nak berbangkit.
Itu la..Ini laa…
Ehh, kate nak jadi pekerja chon-toh (huu punah harapan)
Well, we are the one who responsible bout what the job appointed to yourself.
No excuses! No objection!
The end gaji yang masuk tu kena la dari sumber yang halal-lan toyibban (spelling arab)
Tu yang kena aku pegang.
Takkan dari sumber datangnya dari busuk hati dan tak ikhlas kan.

So,kena revise all the words yang aku cakap tadi.
Stress! Aku tukar jadi sketch!
Sketch all the things like marah…geram…poyos…takpuas hati.. atas kertas
Conteng kaw-kaw punya.
Tak kira besau mana lubang hidung aku lukis tadi..
Lepas dah rasa semua tempat dan sudut dalam kertas tadi dah digunakan dan dicontengkan
Dan segala macam stress dah di luahkan
Langkah seterusnya koyak dengan gaya Incredible Huck yang comel.
Buat ala-ala kau salah buat document la kunon.
Kalau masuk terus dalam disposal machine tu tak best.
No feeling. Hahaha..
So, dah koyak ronyok-royok jadi bola.
Padat dan bulat. -,-
Dah puas hati campakkan kertas tadi dalam tong sampah di depan. Dan bukan di sisi..
Saje nak buat stail baling bola basketball for 3 points.
Tu pun kalau masuk. If tak, jangan malu ambil balik ulang sampai berjaya.
Erkkk..krikk..krikkk..

So N.O.W.. with the most sincere form my heart I’m love Monday.
Say it even u tak rela.

End with kertas bersepah di meja.





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...