Wednesday, October 9, 2013

Makanan yang boleh bakar lemak korang : Part 1

Do you believe on scientist?
Do you believe on doctors?
Do you believe on nutrition?
Or do you believe me yang tak ada background pasal nutrition tapi pakar sumbat je makanan yang ada tapi still slim? =.=

I kinda orang yang makan je banyak mana tapi still camtu je sekeping.
Bukan sebab ubatan, tapi sebab kadar metabolisma yang tinggi.
Thanks dad for the 'genetic'..heee...
And mungkin juga sebab cara pemakanan yang aku ngap!


So, for more clarification on this infomation I search some and share with you.
Baik hati tak I...lalallaa.. (isi buah dalam bakul, pastu angkat sendiri ~ not sure if it is right quot)

Turning to your favorite "comfort food" as the weather gets colder might mean consuming a lot of salts, sugars and saturated fats -- or it could mean being satisfied with a delicious and nutritious meal.

Choosing the right type of comfort food can give your diet the richness and satiety you crave, as long as you pick foods that are high in protein and nutrients. Ketahuilah lapan jenis makanan yang mungkin dapat membantu.

1. Hot Chocolate

The health benefits of dark chocolate have been praised as of late. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa koko panas mungkin boleh menangkis demensia dalam orang tua. Koko penuh dengan antioksidan yang mengurangkan tahap kortison, jadi pastikan untuk bereksperimen dengan resipi menggunakan koko mentah berbanding dengan coklat panas berkotak , yang mungkin lebih cenderung untuk mengandungi gula.

Learn How Hot Cocoa Can Fight Dementia

Oatmeal
Dipenuhi dengan serat dan protein, oatmeal hangat adalah jenis makanan keselesaan yang " melekat pada tulang rusuk anda ." Mengukus panas keluli oatmeal dipotong mendahului dengan kacang atau buah-buahan boleh menjadi cara terbaik untuk memulakan hari dan untuk menjaga anda penuh tenaga tanpa membuat anda berasa terlalu disumbat.

Sup Ayam

"Orang-orang yang makan sup sup atau berasaskan sayur-sayuran sebelum makan mereka makan kurang kalori secara keseluruhan," pemakanan Rania Batayneh memberitahu majalah Kesihatan. Bersama-sama dengan mengisi anda sebelum anda chow bawah pada kursus utama , mi sup ayam dipenuhi dengan protein , serat, dan vitamin. Dan ia adalah makanan keselesaan yang sesuai untuk penyakit.

Healthy Fall Foods: 5 Food Staples To Keep You In Shape

Roasted Veggies

This goes without saying, but vegetables provide our bodies with essential nutrients. Depending on how they’re prepared, veggies can be a comfort food, too – collared greens and roasted carrots can be a delicious side dish to main meals.

And many more..more..and more receipt.
But my job banyak la pulak harini. Ni pun curi2 since kepala dah magrain..
So continue next time.

End with headache.. Aiyoo..





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...