Monday, October 7, 2013

Job. Part 2

Wahh! This is my third post for today.
Nampak nau tak buat kerja hari ni.
Haiipp! Mana ada (si empunya blog membantah keras tuduhan itu -.-)
Ukey, see u in the court (si pelempar tuduhan tadi turut mencabar)

Harini kan Monday Blues.
So, for turn it into the Rainbow we need to play around.
Do not to straight rajin buat kerja la kan.
Kerja pagi tadi dah settle, kita cheer kejap.
Oppsss, bos dah jelling ~

“customer always right”
Seem familiar with that?
If u are marketing or sales people that quo memang yang dianggap betul sangat.
Tapi, walaupun aku pun dari puak yang disebut diatas aku tak berapa sokong that statement 100%
Maybe for 75% aje.
Kalau aku yang buat teks book tu aku akan ubah jadi “customer not always right”
Please, agreed and vote for me prepp! :p

For a years after my graduation I involve in this sectors.
Start as sales executive until now as business development executive I manage atau the best word to express it TERPAKSA deal with a lots of “kerenah” customers.
Yang marah-marah tu memang selalu.
Then, yang ehem-ehem ambil kesempatan pun ada.
Ingat pakai spek hitam tu macho?
Ingat nek kereta Zroom engine turbo tu I kecut perut?
Then ingat pakai heal tik tok tik tok tu comei?
Well.. for me humble and not that E.G.O itu yang aku respect.
Biar la tak kaya, takpo! Asal berhati, I suko!
Hehehehe..

Post ni ditulis atas sebab my customer for Project kat Sabah tadi datang mengejut.
No appointment! No information!
Tup2 called “Saya dah OTW ke company cik!”
Yesss! I like sangat kalau surprise-surprise ni. Takyah buat prepairation. Daaaa~ (dalam hati nangis, apsal ko tak duk je Sabah tu??)
Macam kita ni bercinta nak surprise-surprise.. “Sayangggg I dah OTW nak jumpa U”
Then I kena reply “Waaahhhh.. suka-sukaaaa..” kan.

Alhamdulillah~
Glad everything under control.
U came nak smash me! I bring my escort to fight U..
Lastly, SERI.. 1-1
Win-win situation.


After discussion, got sms from him.
“Thanks..Nice 2 meet u” 13:47, 7 Oct <+601984---- >
Fuhhhh. End with smile 





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...