Friday, December 28, 2012

Handphone besar kedabak.. Ko jeles?

Assalamualaikum..

Teknologi..dan manusia memang tak susah nak dipisahkan.
Lepas satu trend kepada satu trend baru..
Lepas satu design kepada satu design baru..
Lepas satu warna kepada touch-up baru..

Pastu bila dah dapat yang baru or ter-baru, mulalah rasa tak puas..
Ingin mencari sesuatu yang lebih baru.
Yang lama makin dilupakan.. wajar keee? ?
ToT rasala, sepatutnya siapa yang pakai yang lama ni patut di-respect.
Yela, ce cuba korang bandingkan teknology korang yang terkini dengan teknology mereka yang da out-to-date, siapa lebih tua?
Contoh senang bila orang pakai I-phone dengan orang pakai henset yang besar "kedabak" yang bila kena lenyet langgar dengar lori pun tak de hal.. sebalikya tayar lori tu mungkin pecah dan meletop..jeng.jeng..jenngg... !

macam gambar ni...


see..see....
what the right about it....! ! di antara handphone ni...
siapa yang makan garam dulu..? ? (~eehhh..)
siapa yang merasa dirinya dipanggil handphone dulu?
siapa yang kena cuba buat SMS dulu?
siapa yang kena cuba buat phone call dulu?

Fuhh, punya la ToT ni cuba pertahankan hak handphone-handphone yang teraniaya.
Dapat award "the protection of un-criminal handphone" tak ni?? haha
Jadi kepada mereka-mereka yang pakai handset canggih manggih tu jangan la merendah-rendah kan pemakai henset lama.
They may look older, but they experience more than yours.. and if they are not exist for the past, yours maybe not be exist 100 times in the present and future..
Thinks about it. ! ! till then, wsalam

p/s : post ni dibuat sempena kehilangan henset mahal ToT.

Aku anak hitam. Negro ke?

Assalamualaikum...

Pernah dengar tak lagu dulu- kala yang berbunyi camni..
Ehemm...hemm..hermmm. (adjust anak tekak sikit)
3....2....1....Ready u allssss...! !

"Sepoloh anok itam, main kejar-kejar satu jatuh parit..tinggal lagi sombilan..
sombilan anok itam, main lompat-lompat, satu patoh kaki..tinggal lagi lapon..
Lapon anok itam main sorok-sorok, satu tak jumpa-jumpa..tinggal lagi tujoh..
Tujoh anok itam main renang-renang, satu tak timbul-timbul..tinggal lagi enom..
Enam anok itam, cuba lintas jalan, lime kena langgor..tinggal lagi sorang..
Sorang anok itam, main sorang-sorang, sorang kena serang..tinggal lagi >>>>>"


Hah ! ! punya la nak tercabut urat otak pikir balik lagi lagu ni balik
even, yang origanal punya bukan macam kat atas tu..
tapi ala-ala la.... Bak kate lisa surihani .. S.O.. S.O la...

motif pless? ? Kenapakah..mengapakah...tak siumankah??
Tiba-tiba nak nyayi lagu anak itam bagai . . (ingat hang puteh sangat =^=)
Kau ingat nak testing vikol buken sekoder skodeng ke?? hahaha !!
Neyh..not really la.. the meaning post ToT kali ni.

"Fall down seven times...
Stand up, eight!!
It is okay to fall but it is not okay when u do not get up
"

Jatuh sekali tak bermakna kita gagal selamanya.. and jatuh kali kedua tidak akan terjadi atau berlaku jika kita tak cuba untuk bangkit pada masa pertama kita terjatuh..
Biar banyak kali kita jatuh, untuk kita perbaiki diri kita untuk jadi lebih baik dari sebelumnya..

Peringatan untuk diri sendiri dan juga kongsian untuk viewers..
Till then, wsalam..


Colourful picture : Candy warehouse.... the up-coming post by me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...