Monday, December 17, 2012

Selamba Badak

Assalamualaikum..

Lets begin our post by "pray for Gaza" - amen..

Limitation of idea menyebabkan aku jarang sangat untuk update blog.. - JUJUR =.=''
kalau blog ni ibarat macam sekeping kertas, dah lama aku conteng lukis gambar bulat-bulat... wat gambar orang lidi... lukis bunga... touch-up sikit dengan corak kat tepi2..
pastu TADAA... tu dia gambar yang tak ter-ungkit or ter-ucap oleh kata-kata..
bila nak seni sikit mula la buat dialog tersendiri..
pastu bangga and tak sangka dengan diri sendiri begitu hebat... haha ! !

Tak kesah la tu, yang penting dapat menyerlah kan bakat "CONTENGAN" anda yang tersendiri...
pastu kalau orang kutuk sikit korang cakap je...
"HaH ! jeles ler tue.... uwekk :p"
u alls pun mesti da experience buat keje macam ni kan?? - Ngaku cepat !!!! haha...

Ukeh, tu dia mukadimah yang riak yang tak boleh belah. ~(*.*)~
Motip : memang nak kena side-kick + tornado kick + reverse side-kick A.K.A spinning side kick dari jacky chan.. uhukk ! muntah darah '( >|||||<)/

hoyeh, selamba badak adalah tajuk post ni..
meaning....perangai selamba badak atau selamba tapir ini kadang-kala membuatkan ia sangat annoying atau BM nya 'men-ayam-pah' 'menyampah' dalam satu-satu masa.
mana tak nya, perangai canggini boleh jadi lebih mudarat bila dah sampai tahap kurang ajar...
kat sini aku boleh kategorikan dalam 2.
yang pertama selamba badak dalam percakapan
and yang kedua selamba badak dalam perbuatan.
atau boleh jugak masuk dalam kategori ketiga yang aku rasa ada certain orang je terrer buat iaitu selamba badak dalam pandangan.. cam ada leser gitu...

dan ia boleh berlaku dalam banyak situasi..
dalam kelas, bilik / dorm, rumah, shopping mall, kedai makan / cafe, klinik, office, etcssss...
even contohnya dalam kereta pun boleh jadi : bila tetiba je time korang bawak kereta ada la sorang mamat ni jalan lenggang kangkung tonggek kiri kanan dengan penuh gemalainya depan kereta korang tetiba.
bukan ke namanya "selamba badak" ke??

Entahla aku pun tak paham. macam tak sayang nyawa.
kalau la badan tu besi macam transformers ke.. robocop ke.. besi buruk ke (ni pun jadi gak la, asal besi) takpe la..
ini tak, buatkan aku nak je hon gagnam style punya tune kat dia.
tapi tak jadi, coz takut tetiba lak dia wat joget menari gangnam style pulak.. lagi haru ~
so wat membebel jela dalam  kereta. cakap sorang-sorang.
Well aku kan seorang yang mengamalkan sifat "well manner" and "caring toward others"even .


till then, wsalam..
p/s : once upon a time punya story

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...