Friday, December 28, 2012

Handphone besar kedabak.. Ko jeles?

Assalamualaikum..

Teknologi..dan manusia memang tak susah nak dipisahkan.
Lepas satu trend kepada satu trend baru..
Lepas satu design kepada satu design baru..
Lepas satu warna kepada touch-up baru..

Pastu bila dah dapat yang baru or ter-baru, mulalah rasa tak puas..
Ingin mencari sesuatu yang lebih baru.
Yang lama makin dilupakan.. wajar keee? ?
ToT rasala, sepatutnya siapa yang pakai yang lama ni patut di-respect.
Yela, ce cuba korang bandingkan teknology korang yang terkini dengan teknology mereka yang da out-to-date, siapa lebih tua?
Contoh senang bila orang pakai I-phone dengan orang pakai henset yang besar "kedabak" yang bila kena lenyet langgar dengar lori pun tak de hal.. sebalikya tayar lori tu mungkin pecah dan meletop..jeng.jeng..jenngg... !

macam gambar ni...


see..see....
what the right about it....! ! di antara handphone ni...
siapa yang makan garam dulu..? ? (~eehhh..)
siapa yang merasa dirinya dipanggil handphone dulu?
siapa yang kena cuba buat SMS dulu?
siapa yang kena cuba buat phone call dulu?

Fuhh, punya la ToT ni cuba pertahankan hak handphone-handphone yang teraniaya.
Dapat award "the protection of un-criminal handphone" tak ni?? haha
Jadi kepada mereka-mereka yang pakai handset canggih manggih tu jangan la merendah-rendah kan pemakai henset lama.
They may look older, but they experience more than yours.. and if they are not exist for the past, yours maybe not be exist 100 times in the present and future..
Thinks about it. ! ! till then, wsalam

p/s : post ni dibuat sempena kehilangan henset mahal ToT.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...