Friday, December 28, 2012

Aku anak hitam. Negro ke?

Assalamualaikum...

Pernah dengar tak lagu dulu- kala yang berbunyi camni..
Ehemm...hemm..hermmm. (adjust anak tekak sikit)
3....2....1....Ready u allssss...! !

"Sepoloh anok itam, main kejar-kejar satu jatuh parit..tinggal lagi sombilan..
sombilan anok itam, main lompat-lompat, satu patoh kaki..tinggal lagi lapon..
Lapon anok itam main sorok-sorok, satu tak jumpa-jumpa..tinggal lagi tujoh..
Tujoh anok itam main renang-renang, satu tak timbul-timbul..tinggal lagi enom..
Enam anok itam, cuba lintas jalan, lime kena langgor..tinggal lagi sorang..
Sorang anok itam, main sorang-sorang, sorang kena serang..tinggal lagi >>>>>"


Hah ! ! punya la nak tercabut urat otak pikir balik lagi lagu ni balik
even, yang origanal punya bukan macam kat atas tu..
tapi ala-ala la.... Bak kate lisa surihani .. S.O.. S.O la...

motif pless? ? Kenapakah..mengapakah...tak siumankah??
Tiba-tiba nak nyayi lagu anak itam bagai . . (ingat hang puteh sangat =^=)
Kau ingat nak testing vikol buken sekoder skodeng ke?? hahaha !!
Neyh..not really la.. the meaning post ToT kali ni.

"Fall down seven times...
Stand up, eight!!
It is okay to fall but it is not okay when u do not get up
"

Jatuh sekali tak bermakna kita gagal selamanya.. and jatuh kali kedua tidak akan terjadi atau berlaku jika kita tak cuba untuk bangkit pada masa pertama kita terjatuh..
Biar banyak kali kita jatuh, untuk kita perbaiki diri kita untuk jadi lebih baik dari sebelumnya..

Peringatan untuk diri sendiri dan juga kongsian untuk viewers..
Till then, wsalam..


Colourful picture : Candy warehouse.... the up-coming post by me

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...