Friday, August 17, 2012

Balik cuti raya

Assalamualaikum..

Hello friends and viewers, i  know that many of you are beating the jam to balik kampung. So please remember. Drive carefully and may you reach home to your loved ones safely for this hari Raya..

And for those yang still tak dapat cuti lagi or cuti still tak di-approve oleh bas boss masing-masing jangan moody-moody. Terus letak jawatan je..hahaha.... ukeh, yang ni aku tipu.
Kebanyakkan yang kena kerja lagi if swasta company kan.. Aku paham situasi itu since aku pun bekerja company swasta..

But luckly tempat aku bekerja ni dekat dengan rumah..so, nak kata haru if tetiba dengar lagu raya 'dendang perantau' or 'hohoho balikk kampong..hohoho balikkk kampooonggg' tu memang taklah kan. Tu yang untung. And memang malas and taknak cari pun kerja jauh-jauh since baru first time nak keje. Bila dapat offer keje aritu yang dekat dengan rumah ni memang terus taknak lepaskan peluang..

6 tahun duk KL time belajar aritu memang dah serik dengan traffic jam and kehabisan tiket bas. so cukup..cukup sudah.. cukup sampai di sini sajaaa... =.=' ~ nada lagu miwarna band.

Jadi kepada yang baru nak packing or berangkat nak pulang beraya sekali lagi aku nak pesan pandu hati-hati. and yang balik besok pun pandu hati-hati... and pada yang nak balik nanti-nanti pun still pandu hati-hati.. Ingat orang yang tersayang !





2 comments:

Dylla Abas said...

hati2 utk awk jgk...kite dh smpi kampung :)

shasa_fiez said...

@ Dylla Abas :: oraito.. sama jugak dengan awak.. Selamat hari raya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...