Monday, July 9, 2012

Wakeup and be part of running man

Assalamualaikum...

Last post, aku ada tulis pasal running man..
yeaahh lari sikit dari random story yang biasa aku tulis
bagi yang TAK minat cerita korea ni memang akan rase ~ uweekkkk...uweeillkkkk..
then, pada yang memang layan giler citer ni akan cakap ~ deebbbaakkkkk..!


Femes memes sangat variety show ni ha, bukan je kat tanah air diorang Korea even kat seluruh Asia.
termasuk la Malaysia.
Episod series pun da lebih 100+ (mak aih kalah cerita indon yang ber-episod2 yang makin hari makin mengarut tengok)
tapi walaupun da cecah 100+ episod dia, still fan-fan and penonton setia diaorang tertunggu-tunggu nak tengok the next episod, termasuk la aku (korang pun kan yang hantu cerita ni jugak.... gimmi five skit..paapppp~ yang laki-laki no...no..no...takley-takley bukan muhrim.)



by the way kalau kita tengok diaorang ni refer to those in running man ni bukan la set-set kite yang umo belasan tahun or awal 20..
yang boleh dikategori kalau berjalan, berlari tu still tak semput lagi..
yang kalau bershopping 12 jam tu still cool, tak penat.. tak berpeluh pun (yela indoor shooping kan, duduk dalam ekon aircond berjam-jam)
tapi diaorang ni da umo 30-45 dah.. (except si gwang soo)
maintain je boleh berlari, main kejar-kejar..hid n seek (cak..cakk lagi), kena macam-macam tugasan,
siap si VJ of the artis tu pun kena fobia lari-lari sekali.
fulamak la kan, ce korang bayangkan kalau kat Malaysia ni ha
pakcik-pakcik kita duk main lari-lari, kat tangah public lagi..
tak ke korang akan cakap "huuh.. da buang tabiat ke hape orang tua ni"


korang tengok...
siap cakap buang tabiat lagi.. mengalahkan orang yang buang anak..
tak caya try korang sendiri tetiba masuk shopping complex or kat tengah bandar main lari-lari?


p/s :: ambil yang positif dari cerita ni
1. Even bila tengok cerita ni, gelak-gelak sampai boleh putus urat k*n*t*t ia bagus sebagai terapi menghilagkan stress.
2. Kalau seminggu sekali korang tengok diaorang lari-lari, pe kate korang pun at least seminggu sekali pergi main lari-lari jugak. maksud aku jogging or exercise. (ingat bukan di shopping complex or tangah-tengah bando)
3. Kekalkan semangat berkumpulan and persahabatan.

till then, wsalam.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...