Wednesday, July 18, 2012

Terasa nak marahkan diri sendiri?

Assalamualaikum..

Malam ni terasa nak marahkan diri sendiri..
sebab ? ? huhu malas nak stori nanti sedeh. leleh kang...leleh kang...so biar la rahsia
then,  terus online, konon-konan nak update status la sangat.
tapi kalau sebelum ni pun aku bukan jenis yang ber-emo sikit nak report kat facebook bagai so aku HENTIKAN jela..
wat kecoh je kan.. sikit-sikit nak repot kat makcik pacebuk (facebook)
baik amek air sembahyang, ngadu kat Allah. that the best way...should be, ukeh ! !

since nak memujuk diri sendiri ni tetiba ada la post sorang member ni..
terkena lak dengan mood aku lak tu,
eeeh..ehhh... cam tau-tau je orang tengah feeling-feeling kan.
so update blog kongsi dengan korang..

WAHAI JIWA

Wahai jiwa yang sering merasa sempit di atas  bumi Allah yang luas,
sesungguhnya engkau belum dapat merasa lapang,
selagi engkau terkurung dalam ruangan yang sempit itu,
wahai jiwa yang memilih untuk memanjangkan kesedihan,
kerana kehilangan sesuatu yang dicintai,
sesungguhnya tangisanmu yang terus menerus,
tidak akan dapat mengembalikannya kembali.

Wahai jiwa yang selalu gusar dengan dosa-dosa yang lepas,
dan merasa tidak terampun,
dan sesungguhnya rahmat Allah itu luas menjangkaui seluruh ciptaan,
kecapilah rahmat tersebut,
janganlah engkau terus membuat dosa kerana dosa.

Wahai jiwa yang selalu menyesal dan tidak bertemu jalan kembali,
sesungguhnya jalan itu banyak,
tinggal lagi engkau harus mencari,
malangkah dan berhijrah.

Wahai jiwaku wahai jiwamu, aku ingin berbicara...
orang yang lemah mencari seribu satu sebab untuk bersedih,
orang yang kuat mencari seribu satu sebab untuk tidak bersedih.



syahdu tetiba...
sekarang mood da kembali o.k.e.h..

 p/s: Patince is a virtue, the moon and the sun learned long ago that, if each patiently waits its turn, they will both have chance to shine...

4 comments:

Mira Adzlia said...

yup btol tu...mngadu pd Allah lbih baek drpd ngadu kt fb :)

shasa_fiez said...

@ Mira Adzlia : yep.. TOTALLY AGREE.. Remember Allah tak kira dimana and tak kira masa :)

naim said...

kalau qasa nak marah, cepat2 berzikir, :D

shasa_fiez said...

@ naim : subahanaAllah, alhamdulillah.. allahuakbar.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...