Friday, July 13, 2012

Projek pelita bukan tunggu bila nak raya je

Assalamualaikum.

hai *sambil lambai-lambai tangan , menunjuk-nunjuk gigi jongang

biasa dengar pepatah " sekumit kau berkongsi, rantaian kebaikan bertautan" ~ sambil kembang kuncup hidung
tak penah ! !
bukan korang je aku ni ha pun baru first time dengar..
saja bikin gempak, padahal dua kali lima tolak lima tambah lima darap lima bahagi lima jawapan duepoloh jugak sama dengan korang jugak. (sila baca dengan sekali lafaz...huahuaahhaa..)

kiranya, pepatah ini bermaksud apa kita pegang dan ada, perlulah saling berkongsi justeru hidup kita lebih bermakna. Dan ini adalah sempena satu program amal yang ingin aku kongsikan bersama orang ramai tak kiralah blogger, sahabat handai, tuan puan, kakak abang adik.

This is one community program where a program is to help underprivileged children and students in rural area of Sarawak. And the main objective of the program is DONATE YOUR OLD BOOKS and VOLUNTEER NOW! Join and be a part of the biggest book drive in Malaysia's history.




dijemput  wartawan dari sarawak membuat laporan ::
"ehemmm... mic test.. 1...2....3.... oke clear..
kiranya, ini yang masing-masing kitak pegang, bahwa hidup ini hanya bisa diertikan dalam kitak saling berkongsian, jadinya berbesar hati kami untuk berkongsi acara amal oleh Projek Pelita yang sedang melakukan aktiviti pengumpulan bahan bacaan untuk kegunaan anak-anak di perpustakaan pendalaman Sarawak.

ayuh bersama kitak menyokong penuh acara amal ini dengan langsung menyumbang bahan bacaan untuk kegunaan anak-anak kecil di sana.

maklumat lanjut boleh diperolehi di laman Facebook Projek Pelita ya !"
http://www.facebook.com/ProjekPelita
so what are you waiting for , lets start donate your books! that program will be held on 16-22 July, 10 am to 8 pm. Drop your book at those respective place. OU, Ikano Power Centre, Subang Parade, Bangsar Village @ ProjectPelita # bookdrive.We appreciate donation of all types of educational books.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...