Thursday, June 7, 2012

Jodoh

Assalamualaikum..

Musim sekolah ni ramai sangat la orang ambil peluang untuk buat majlis kenduri kawin..
tak kira la kawan sekolah rendah, menengah, ,matrik or uni...
tu tak termasuk lagi dengan sedara sepupu sepapat, jiran tetangga, jiran kekerusi... (erkkk!)
bahagia aku dengar..
mereka dengan soulmate masing-masing duduk di jinjang pelamin...

tapi bagi orang yang alone or forever alone ni datang makan jela..
bukan senang nak rasa nasi minyak orang.
tunggu diri sendiri punya tak puas nanti since punya la cover duk kat meja makan pengantin...
ye takk!~lalala
so, datang makan disamping snap-snap gambar...
amek berkat la katakan... (=.=')

pernah juga aku dengar kalau bukan jodoh kita lagi,
"menangis sampai banjir macam mana sekalipun , kalau ALLAH kata dia bukan jodoh kamu , maka bukanlah. Terima lah dengan hati terbuka.. dan banyakkan istigfar"




Jangan bazirkan air mata anda hanya kerana dia.
yang bukan jodoh sebenar bagi kita..

tapi jangan la kita just duduk tunggu jodoh itu sampai..
usaha pun perlu..
and yang penting selalu minta pada-Nya agar dipertemukan kita dengan jodoh yang ditentukan bagi kita.


till then..wsalam













No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...