Thursday, June 14, 2012

aku minah rempit’s (bhg. 1)


Assalamualaikum..

Hari ni masuk 4 hari aku di kategori under unemployment’s person atau bahasa yang kebanyakan orang gelar newbie menanam anggur (penganggur) sejak last day semester aku bergelar pelajar . Tak sangka macam sebelum ni rutin 4 tahun ulang alik dari bilik-ke-kelas tiap-tiap hari berakhir akhirnya.  Dah tok sah nak bangun awal pikir nak pergi kelas or tak, buat assignment and project case, tutor, quiz n test. Finally…finally weeehh… huaahaahaa…  (dalam sebenarnya hati rindu =.=)


 Tapi aku takkan pegang gelaran ini lama. Sekarang aku tengah start survey vacancy job kat internet and job street. Banyak tapi most of the job required >1 year experience.. alahai… cikai-cikai pengalaman yang aku ada just 3 month internship je.  That the problem ! ! korang ada kerja tak nak offer?? Don’t forget PM me yea…  (angkat kening double..wink..wink…) 


Sekarang ni just tunggu result final exam keluar.. hopefully everything in the best dot! (Dean On Top) a.m.i.n…. bukan senang nak naikkan pointer last-last sem nih. Jenuh menggadap buku siang malam beb. Bak kata saat tu la nak ngorat and kenen-kenen dengan buku.  Ber-cinta cintun sakan dengan buku and slide. Boypren tolak tepi je saat tu. Tapi kadang-kadang satu je masalah. Tersalah bercinta dengan buku lain.. yela ada saingan hebat.. “FaceBook”.. ~alahai…  dah ter-bersalah since telah menduakan kekasih gitu!


Sekarang aku duduk rumah tunggu result and next begin new life as working person. Duduk rumah pun macam-macam keje aku buat.. lengkap keje sebagai full time house wife. Mengemas… memasak… membasuh baju… jadi minah rempit’s jemput adik aku.. haa.. adacadabra tak adacadabra la aku sekarang. Siapa nak masuk ambil borang application kat teett…teeettt….teeetttt.. (sori line tidak dapat di sambungkan ! !)ha..haa…
“job you’ve never hear of is job you’d never do!

Till then, wasalam..


1 comment:

encik kuri said...

xpe2...nnti bile ada rezeki..xkemana pun...doa agar murah rezeki ok,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...