Friday, October 21, 2011

Post korang pasti terliur

assalamualaikum...
Perhatian :: this post contain 100% "bento*" food

maksud bento* :: a thin box, made of plastic or lacquered wood, divided into compartments which contain small separate dishes comprising a Japanese meal, esp lunch..

\










da tengok semua..
tu antara bekalan makanan yang kiut lagi comel.. (Japanese n Korea)
kalau bagi aku la salah satu makanan tu konferm rasa tak sampai ati makan...terharu sih...
nampak sangat siapa yang buat menyediakan makanan tu dengan penuh kasih sayang.. wa..gitu kan..
tapi kat malaysia kebanyakkan kita da jarang bawak bekal especially time ke sekolah..
antara sebab :: malu la....xder kelas la.... x matang la...n bla..blaa..
tu sekolah.. time kerja???
lagi la.. siapa still ada memang aku sokong and salute..

nak rasanya, time ak da kawen nanti buat bekal untuk anak kite..
mesti tiap2 ari anak kite sayang kat kite kan....
tapi jangan pulak time kite buat makanan diaorang tanya dari A - Z
as contoh kat bawah ni..
puas pulak nak explain.. =.=''


takpun... bila bukak-bukak je..
just ada yang ni je..
rela puasa sehari... T.T

 p/s:: post ni dibuat setelah tak puas hati makanan yang dibeli lunch tadi sangat tak sedap tapi harga punya la mahal.. takkan bungkus makanan pun nak charge sampai $0.30 kot...??

and sori if tajuk post ni agak mengancam* 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...