Followers

Friday, October 21, 2011

Post korang pasti terliur

assalamualaikum...
Perhatian :: this post contain 100% "bento*" food

maksud bento* :: a thin box, made of plastic or lacquered wood, divided into compartments which contain small separate dishes comprising a Japanese meal, esp lunch..

da tengok semua..
tu antara bekalan makanan yang kiut lagi comel.. (Japanese n Korea)
kalau bagi aku la salah satu makanan tu konferm rasa tak sampai ati makan...terharu sih...
nampak sangat siapa yang buat menyediakan makanan tu dengan penuh kasih sayang.. wa..gitu kan..
tapi kat malaysia kebanyakkan kita da jarang bawak bekal especially time ke sekolah..
antara sebab :: malu la....xder kelas la.... x matang la...n bla..blaa..
tu sekolah.. time kerja???
lagi la.. siapa still ada memang aku sokong and salute..

nak rasanya, time ak da kawen nanti buat bekal untuk anak kite..
mesti tiap2 ari anak kite sayang kat kite kan....
tapi jangan pulak time kite buat makanan diaorang tanya dari A - Z
as contoh kat bawah ni..
puas pulak nak explain.. =.=''


takpun... bila bukak-bukak je..
just ada yang ni je..
rela puasa sehari... T.T

 p/s:: post ni dibuat setelah tak puas hati makanan yang dibeli lunch tadi sangat tak sedap tapi harga punya la mahal.. takkan bungkus makanan pun nak charge sampai $0.30 kot...??

and sori if tajuk post ni agak mengancam* 



24 comments:

tyra uyura said...

comeynye... :D

Azhafizah[フィザ] said...

comel..sayang nak makan -_-'

~miss dyeLa~ said...

nyamy2... sedapnyer + comel... nk makan pn sayang...:)

faiz said...

follow blog saya ni jugak jomwayangku.blogspot.com

shasa_fiez said...

@ tyra uyura :: anguk2... setuju..

shasa_fiez said...

@ Azhafizah[フィザ] :: kan... macam tak sampai ati nak makan..

shasa_fiez said...

@ ~miss dyeLa~ :: hehe... yummiee..

shasa_fiez said...

@ faiz :: done folo u back...

Cik Yuyun Nadira said...

kiut gilee ! yummy !

imymemine said...

memang comel pon mknn nih, kalo dpt. kmofom x makan tapi....... buat hiasan :) sayangggg..haha

Riya Meera said...

Yummy !!!

Zeeqa ~ Ajie said...

perghh..perghh..dah la org tengah ngidam sushi nih! perghh...

Makcik Penyebok said...

comey gle2. agaknye la kan,ble tgk mende ni mesti pike nk beli ke x. nk mkn pon x sanggup :D

NuR 'aQiLaH said...

beli2 awet buat frame. harhar

shasa_fiez said...

@ Cik Yuyun Nadira :: yummy + mabeles kan..

shasa_fiez said...

@ imymemine :: angguk2.. ^.^

shasa_fiez said...

@ Riya Meera :: Yummy !!! Yammy !! Yemmy !! hehe

shasa_fiez said...

@ Zeeqa ~ Ajie :: jom kite gi sushi king king sekarang jugak.. wee~

shasa_fiez said...

@ Makcik Penyebok :: hehe, btul tu. so conclusion nya time wat "bento" kite buat hodoh2 je.. kompen telan sampai hbis..hehe

shasa_fiez said...

@ NuR 'aQiLaH :: pastu gantung kat dinding.. ^^

.*.WiE.*. said...

dah comel2 camni macam sayang pulak nak makan..

zieyzain said...

wahh canteknyaa =) ziey dr segmen haris kaito. singgah n follow u yah. sory sgt2 lambat yah =(

ghostwriter said...

cute mute sungguh ya... wat hiasan jer la..x yah mkn! haha

shiela said...

org korea or japan nie kn...dia kn wat bekal 4 boy yg dia sk...sgup wat asalkn dpt perhatian drpd boy yg dia sk...mcm2 kn dia wat nya terutama bekal yg tomel2 cm nie lh..aku tau pn sbab slalu tgk cite korean hu2...xcaya korang tgk lh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...