Tuesday, October 11, 2011

NO MORE OMG or OH MY GOD or OMAAIIGADDD

salam...
and welcome viewer...
post kali ni nak share satu artikal yang mungkin kita pandang remeh...
tapi hakikatnya perkara remeh ini jika tidak diperbetul kan mungkin akan menjadi tabiat and terbiasa..
aku sendiri kadang-kala terlepas pandang pasal ni..
mulut... memang bila da bercakap kadang-kadang laju daripada tindakan..
satu ungkapan yang biasa didengar "OMG"....
asal terkajut sikit mula la... "Oooo...mmmm...ggggg.."
bila terfikir balik... memang kita terikut budaya barat.
payah sangat ke nak ucap "Ya Allah....."
kan lebih besar makna berbanding cakap "OMG tuu..."
hukum menyebut perkataan tu di bincangkan dlm artikal dibawah...

dah baca...dah tahu...n dah paham...
jadi.. .xmo tiru dh..
Allahuakbar..:)



5 comments:

----- ----- said...

ermnn..:)

betul tu,....

narumi sakura said...

thnks 4 the info ;)..lps ni kne selalu berwaspada sebelum melath =p

http://narumiaida.blogspot.com/

Sch@ said...

samala juga kalu kita dengar ada yang menyebut .. Alaaahai!
kan sedap kalu kita mendengar lailahaillallah ...

salam ziarah ...

budak penjara said...

btw..xnk tiru dah..hehe

Miss Nadya said...

thanks for sharing..:)

new entry :: Blog Pilihan Hari Ini ツ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...