Monday, October 24, 2011

Jodoh melalui internet

assalamualaikum..

baru lepas dengar lagu najwa latif cinta muka buku or meaning senang "cinte fecebuk" la kan..
pastu terkena pulak dengan topik post aku ni.. ibarat makan nasi cecah budu..hehe..
siap mereka dalam FB pun tanya pasal ni..

gambar hiasan...


so, what u all's think pasal ni...?
bagi aku ia senang je.. since kita kena ingat....
CINTA bukan pada ‘couple’
CINTA juga bukan pada ‘I love you'
CINTA tak terletak pada ‘I miss you’
Dan CINTA bukan pada ‘can I touch you"
... Kerana itu semua CINTA nafsu semata-mata

Bicara CINTA suci itu akan terucap saat lafaz ijabkabul dilafazkan
Ketika itulah tujuan CINTA menjadi kerana ALLAH..
setuju??
p/s :: sekadar tulis.. tak der kena mengena dengan life aku sekarang ukeh.. ~lalala...



8 comments:

cik fyza said...

mcm menarik tp still takot nk knal lebih2.. seram tgk kes2 skrng ni

Adah dimie. said...

kalau ada jodoh tak ke mana ;)

Nuriy Arisa said...

yeap..jodoh x mengira waktu...dan di mane...sume ditakdirkan Allah S.W.T...^_^

shasa_fiez said...

@ cik fyza :: yep.. setuju.. sebab byk kes da berlaku.. so kn jangan mudah percaya dyorang kalau betul2 xkenal.

shasa_fiez said...

@ adah dimie :: hehe.. macam dalam lagu "cinta muka buku" tu kan..

shasa_fiez said...

@ nuriy Arisa :: anguk2... (^.^)hehe

PeijoY FwALKER's said...

cinta masa kini kebanyakannya adalah hasutan syaitan untuk melakukan zina tidak kira jenis zina...ssgguhnya Allah melarang kita mendekati zina...

Wassalam....

bunga said...

betulll..yang penting cinta kerana DIA..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...