Monday, August 1, 2011

Pelajar UIA dijumpai di meninggal dunia dalam bilik


salam..
Alhamdulillah, habis sehari kita sebagai umat islam berpuasa hari ini..
tapi ada jugak insan yang tidak sempat merasai nikmat bulan ramadan kali ini..
kematian yang tak diduga.
walaupun berbeza warna, bangsa dan budaya tapi agama yang dipegang adalah sama..
terkejut juga bila dengar berita ni dari comment FB tadi..
so cpat-cepat menggunakan teknology yang ada mengetahui berita selanjutnya..


Seorang pelajar Afrika Kulliyah of Economics and Management Sciences ditemui mati di Blok D 2.4 Mahallah Bilal UIA Gombak sekitar pukul 10.00 pagi 1 Ramadhan 1432H / 1 Ogos 2011M.

Cleaner Blok D yang terbau pelik telah melaporkan kepada Brother Ajib, MRC Bilal yang bertugas, lantas bergegas ke bilik mangsa menggunakan Master Key.

Polis Forensik yang tiba pada pukul 230 petang dari Grenwood di mana seorang pelajar Tingkatan 2 yang hangus terbakar seorang diri pagi tadi akibat rumah terbakar juga sekitar pukul 8.00 pagi. Al-Fatihah.

Gambar mayat tidak dapat di masukkan untuk menghormati jenazah. Jenazah di bawa ke Hospital Selayang pada pukul 315 petang.
Ketua Polis Daerah Gombak, ACP Abdul Rahim Abdullah berkata mayat disahkan Mamadou Aliou Tela Diallo, 25. - Bernama

menurut saksi::

Sejarah dlm hidup ku hari ini di hari yg mulia ini...aku mnjadi saksi kematian...
Pada awal kul 1020 pgi..makcik cleaner minta tolong bukak bilik yangg berbau busuk..aku g lah bukak bilik tu...tiba tiba %$#&*^*..punya aku terkejut...aku pun lari terus berlari...ke ofis buat report...dugaan je... -Ajijzkhan Simping, Mahallah(Hostel) Representative Committes (MRC) Mahallah Bilal,UIAM
ekitar pukul

Its true there's an international student found dead at Mahalah Bilal. He was from Papua New Guinea and studied Economics.His body was found by a cleaner after a complaint made due to foul smell at his room. Cause of death, not determine and is undergoing for post mortem . May Allah Bless his soul. Al-fatihah, Mdm Noraini Md Hashim
p/s: Baru je balik dari kampus UIA petang tadi.
baca paper besok untuk berita lanjut



2 comments:

iBu...gUru said...

saya student uia coourse manufacturing engineering mendiami block tersebut d 1.3 btoi2 dpan tangga depan dlam gambaq tu...block kes tu d 2.4.hehehe..
baru seminggu aq blik kampung..seb baek la...klu x lari menyacak aq blik kampung jugak...

shasa_fiez said...

serius...hehe..
tapi memang tak disangka betul kejadian camni boleh berlaku kan. dengar kata mayat tu da berbau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...