Tuesday, August 2, 2011

Melukis.... susah ke senang?

salam...
nak tanya korang terer or pandai melukis tak..??
susah ke senang melukis niyh...
kalu tanya my lil bro mesti dia cakap " ala...kacang je"
yep, memang tak dinafikan.. dia memang terer melukis~jelis2..( bawah sikit dari kategori jeles..hehe)
mungkin kah sebab 2 kategori otak kitaorang berlainan??? ::
hmmm.... kena selidik ni.
tapi aku bukannya tak pandai melukis..
cuma kekadang tak cukup kreatif n inovatif..haha.. tak percaya??
sebagai contoh.. kalau ada orang suruh aku lukis kambing biri-biri..
well dengan spontan aku cakap "hmmm..kacang je tu."
sebab kambing biri-biri ada bulu yang takder kat spesis binatang lain..
maksudnya bulu kembang ala-ala "rambut afro"..
setuju kan,
tapi yang poblemnya bagi aku muncul bila memikirkan bentuk muka biri-biri t'sebut.
adakah seperti no 1, or 2, or 3, or 4, or yang ke-5??
How to draw a cartoon sheep step 4
that why aku cakap drawing is easy@kacang je but become difficult when it came to "kreatif"..
huhu...sedis kan..
untuk lebih kepastiaan aku pun google..
sah!! senang je rupanya lukis kambing biri-biri ni bagi orang yang kreatif..
korang tengok je step dia.. apsal so simple mipple je... why??why??
How to draw a cartoon sheep step 3
tapi dalam banyak2 lukisan yang aku pikir tadi bukan ke yang no 2 tu da hampir-hampir 80% betul..kan..kan...
Big smile tetibe..

2 comments:

Mohamad Hakimy B Mohammad Zamri said...

melukis ni sesuatu yg prkara yg mggunakan otak sbelah kanan..btw, hobi saya melukis..masa kecik2 dulu saya pernah buat komik. tajuk komik tu. school life..tapi tak pasarkan pon.HEHE ^^

DaYiNi said...

saye xde laa terer sangat melukis . tpi bolee laa ! HAHA . kena ade panduan .. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...