Saturday, July 16, 2011

Kenapa umur penting bagi seseorang?

salam...
have a great and wonderful holiday reader!!
big smileeee okeih..
wonder what, semalam dek kena hujan membuatkan kepala aku sakit and pening..
so, memengsankan diri atau ayat paling mudah paham "TIDUR" awal itu perlu.
so no more movie...drama...variety show...
yang aku telah rancang selama seminggu untuk dihabiskan pada malam minggu ini..
CANCEL secara automatiknya..
kelebihannya, bagun pagi ni sangat-sangat "FRESH"..
segar dari ladang gituw..hehehe
ibarat nak ajak "shuffle" pun tarak hal la..
hakhak...
coz takder apa nak dibuat lagi awal2 pagi tadi kena la bukak buku"STADy"
buku apa???
opkoss la "MUka BukU" @ FB....
ceycey...gelak nampak, cam korank tak penah buat je kan... ~lalaalaa.. (wat innocent face nampak)
scroll punya scroll and balas beberapa comment,
terbaca satu status best yang aku sendiri rasa nak share kat post kali niyh..
iaitu...
" Kenapa umur org lain sgt penting bg seorg wanita@lelaki?adakah utk mereka mengenalpasti org lain y ptt dihormat dgn pggln akak@abg?or,mgkn sbb mereka suka rasa muda? "
aii sape rase nak jawap...
hakhak...
and my answer senang je.. just one word iaitu because of "RESPECT"..
KITA perlu tahu umur org tu..sbb, lain umur lain cara bergaul, cara treat dia...
bukan ke atuk nenek kite ajar suh hormat orang yang lebih tua ker...
walaupun muka kita baby face sekalipun kalau "junior" atau yang lebih muda kita wat sesedap rasa and tak hormat sampai pijak kepala pun tak boleh jugak..
biar luar nampak muda, tapi dalaman haruslah "MATURE"
respect toward each others itu penting. full stop..
Jawapan u all???
some info for today:
"
kitaran hidup manusia sama seperti kitaran kulit. bermula daripada Basal Cell yang melahirkan daughter cell yang berlapis-lapis sehinggalah apabila dicabutnye nucleur(stratum corneum),maka kulit itu akan mati. kitaran kulit lebih kurang 60-70 hari, umur manusia lebih kurang 60-70 tahun. "




p/:: congrate to my lil. brother coz dpt future his study dekat uni
and HEPPIEST BESDAYSSSS... my Allah bless u always.. (nak pizza or cake??)


1 comment:

~mUh4mM4d**F4dhL1 said...

nak dua2 buleh??hehehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...