Monday, July 11, 2011

Annoying situation...

SALAM…

Post ni aku nak nak wat sambungan pasal mood geram..

Ni berkaitan situasi bila korang deal dengan public transport .

Maksud kat sini adalah, bila anda berada ni stesen or terminal bas. Bukan di setiap bus stop ok.

Anda akan merasai saat dimana anda bila perlu mengumpul sepenuh perhatian (time bas bergerak) dan kekuatan (berebut) untuk memastikan anda akan dapat duduk didalam bas…

Kenapa..???

Ini kerana, anda akan tension apabila serangan-serangan seperti dibawah ini berlaku::

1. Bila bas da penuh tapi drebar bas tu still nak amek penumpang.. siap cakap lagi “cepat-cepat siapa nak naik lagi, bas da nak jalan” :: hakikat nya dalam bas tu da macam sardine campur mayonis da.. CE TEKA PERASAAN AKU TIME TU..??

2. Bila time beratur nak naik bas ada la mamat yang berebut sama nak nek bas.. sampai kan bukan dia sorang je, tapi siap ber-geng nak berebut sama.. CEYHH tak gentle-man kot.

3. Bila ada orang yang berpeluh and berbau (di bwah kawasan lengan @ ketiak) berebut dan mendepa-depa tangan…

4. Bila ada insan ni yang tolong cop-cop kan tempat tuk kawan-kawan yang kalau dilihat dari luar tingkap tengah syok minum “slurpy”…ewaah.. sian kat mak cik or pak cik yang tak dapat seat.

5. Bila ada yang bawak barang or beg besar naik ke atas.. tapi itu bukan persoalannya kerana yang naik geram bila dia siap bagi seat kosong sebelah seat dia tu kepada “barang or beg” tersebut not to others.. (pastu boleh plak buat muka tak bersalah..)

6. Bila kita berada ditengah-tengah dimana orang dikanan and kiri kita tu bercakap tak henti-henti.. (almaklumlah kalau da lama tak jumpa pastu ter-jodoh dalam bas cam tu la jadinya… TAPI kan!!! Hello, wat bout ME in between HERE!!~ jerit dalam hati)

7. Bila ada la mamat buat bunyi (cam tikus or se-kembar dengannya) dalam bas.. IShhh.. ada lagi ek zaman sekarang.. bukan ke trend tu da BASI ker???

8. And bila ada insan yang ada masalah seperti “sendawa” or “batuk” tak henti-henti. Aku tak kesah kalau pakai sapu tangan menutup mulut bila batuk, tapi yang aku pelik sendawa tu.. dari start aku naik sampai aku turun bas tak habis sendawa.. buat-buat atau memang azali ek..

9. And other “bila……..”.

That was some un easy feeling from me toward some reason..

I know it it might me look bad, just like you might say “ elehhh.. tu pun nak citer..” or “cehh.. tu pun kecoh tak pasal..”

Ok FINE!…

but it is more look annoying when it happen to you. REALLY..

p/s:: actually, this situation tak de la berlaku every day when I have toke bus kan..

ianya pernah berlaku and I experience it!!

That why post ni ditulis..huhuhu

“PLEASE RIGHT ME IF I WRONG” AND “FORGIVE ME IF I AM TOO STRAIGHT”…


3 comments:

greeny said...

pernah mengalamai gak experience mcm tuh..huu..tension dibuatnye kan3?

Adam Idris said...

haha macam naik komuter jugak
bersempit lepas tu banyak warga asing

Caythrine Amanda said...

xmo tensen2 ok..hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...