Saturday, July 30, 2011

Segmen : KENAL BEN ASHAARI dan KENAL BLOGGER

salam..
Hye blogger..
A.Ben bila boring dia akan wat la satu segmen bez kan..
then, kalu aku plak bila boring akan men-join la segmen bez jugak..
haha, wanna join same..
bak kata A.Ben "Segmen mudah sebelum Ramadhan iaitu kreatif dan suaikenal blogger" gituew..
Santai Bersama BEN ASHAARI

segmen ni mahukan kite-kite ni letak gambar yg terbaik pernah anda tangkap dan jelaskan peristiwa dengan gambar tu ..
dengan lemah longlai (baget cam pompuan melayu yg terakhir la konon) meng-app load gambar di bawah..
haha... ce carik mana satu gambar aku..

kalu nak di citer kan tentang gambar ni memang 3 hari 3 malam kompem tak tidur..
yela, tengok gambar pun da macam kartun khas suntingan my sis..
so baik aku rumuskan dengan sistem "short-cut".. waa, gitu kan.
gambar ni memang satu gambar yang mengandungi banyak peristiwa bermakna dalam hidup aku. peristiwa manis yang tak dapat nak beli dengan wang..
saat ni la, waktu kita tak perlu pening-pening kepala pikir hal yang kerja, duit, masa..bla..blaa..blaa..
tak der waktu stress...
tak der waktu masalah...
masa ni setiap benda yang aku buat pun rasa "hepi go lucky"..
bergurau senda.. tawa riang...
waa...mengibas kenangan la pulak tetiba, tu la bila da start citer..
so stop kat sini dulu.. END STORY..
trimass kepada yang sudi singgah..
jom joi skali, kasi meriah!!




Thursday, July 28, 2011

SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER: Saya Blogger Wanita

salam...

hye reader...
da usha header kat bawah ni..
still lom lagi, klik je gambar tu..
as usual la, kalu da letak header yang selain header blog sendiri ni mesti ada segment bez kan..
kali ni ialah SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER: Saya Blogger Wanita

!                                                                             LUNA LANUN !

so if you are the "Girlz blogger" jom la join sekali..
nak duekali pun orait jgak...
bley jugak tambah follower...
trimass...


i am "Miss Unemployed"

salam..

hye..readers...
glad to see you again... and... again...
ceycey.. membodek la plak tak pasal-pasal kan..
sorri..,seem sekarang kepala otak aku semakin serabut..
nak menyiapkan final report yang "due date" ni semakin melambai-lambai kat aku..
tak sabar nak jumpe aku la nampaknye..
alaihaiih..bak kata "dia sudah me-winduueww aku la tuew"..
ceh..memang sangat menampakkan penipu kan..
sila jangan marah...

as you know sekarang aku da tak keje..
or paling tepat internship praktikal aku da habis..
no more kena bangun pagi-pagi, siap-siap bagai pecut nak kejar "punch card"..
yela, tak kan tiap kali nak mengincu-kan punch card aku ngan kaler merah kan..
no..no..nooo...
kate nak jadi pekerja "ChonToh" kan..
haha..sekali baca cam nama orang cina la plak..

so sekarang i am Miss Unemployed sejati..
tapi kekadang da jadi miss unemployed ni, sekali kena perli..
fuhhh..menusuk lubang idung tu..
opss silap, menusuk kalbu dek oiii...
tak caya, meh aku imbas kembali situasi::

unemployment
haaahh.. tak ke "sentap ati mak nakk!!!"..
toin..toinn...
wat ever it is, report still not done yet..
need to continue....
"OHH MUM, Need the energy right now!!"


Tuesday, July 26, 2011

BEN ASHAARI AJAK JOIN BLOGLIST BLOGGER BARU

santai ben ashaari 5

salam...

waa... tengok je header en.ben pun korang mesti da tau ada segment bez kn..
so.. bila da ada segment cam ni..
semangat men"join"kan diri sgt la perlu..
kepada yang nak join sama klik je link diatas..
jangan lupe join blog ni jugak...
letak dalam list blogger korang..
trimas ye...



Dari wanita kepada wanita..

salam..
good day readers..
wanna share something..
special from "girlz" to "girlz"...
✿ Perempuan yang tak cantik, tapi kerana dia ada agama, kau akan nampak dia sbgi manis.
✿ Perempuan yang tak kaya, tapi kerana dia ada agama, kau akan nampak dia sbgi seorang yg redha.
✿ Perempuan yang keturunan tak berdarjat, tapi kerana dia ada agama, kau akan nampak dia sbgi seorang yg rendah diri.
✿ Perempuan yang tak pandai, tapi kerana agama, kau akan nampak dia sbgi seorang ibu mithali..
so, renung-renungkanlah..
dan selamat beramal....



Saturday, July 16, 2011

Kenapa umur penting bagi seseorang?

salam...
have a great and wonderful holiday reader!!
big smileeee okeih..
wonder what, semalam dek kena hujan membuatkan kepala aku sakit and pening..
so, memengsankan diri atau ayat paling mudah paham "TIDUR" awal itu perlu.
so no more movie...drama...variety show...
yang aku telah rancang selama seminggu untuk dihabiskan pada malam minggu ini..
CANCEL secara automatiknya..
kelebihannya, bagun pagi ni sangat-sangat "FRESH"..
segar dari ladang gituw..hehehe
ibarat nak ajak "shuffle" pun tarak hal la..
hakhak...
coz takder apa nak dibuat lagi awal2 pagi tadi kena la bukak buku"STADy"
buku apa???
opkoss la "MUka BukU" @ FB....
ceycey...gelak nampak, cam korank tak penah buat je kan... ~lalaalaa.. (wat innocent face nampak)
scroll punya scroll and balas beberapa comment,
terbaca satu status best yang aku sendiri rasa nak share kat post kali niyh..
iaitu...
" Kenapa umur org lain sgt penting bg seorg wanita@lelaki?adakah utk mereka mengenalpasti org lain y ptt dihormat dgn pggln akak@abg?or,mgkn sbb mereka suka rasa muda? "
aii sape rase nak jawap...
hakhak...
and my answer senang je.. just one word iaitu because of "RESPECT"..
KITA perlu tahu umur org tu..sbb, lain umur lain cara bergaul, cara treat dia...
bukan ke atuk nenek kite ajar suh hormat orang yang lebih tua ker...
walaupun muka kita baby face sekalipun kalau "junior" atau yang lebih muda kita wat sesedap rasa and tak hormat sampai pijak kepala pun tak boleh jugak..
biar luar nampak muda, tapi dalaman haruslah "MATURE"
respect toward each others itu penting. full stop..
Jawapan u all???
some info for today:
"
kitaran hidup manusia sama seperti kitaran kulit. bermula daripada Basal Cell yang melahirkan daughter cell yang berlapis-lapis sehinggalah apabila dicabutnye nucleur(stratum corneum),maka kulit itu akan mati. kitaran kulit lebih kurang 60-70 hari, umur manusia lebih kurang 60-70 tahun. "




p/:: congrate to my lil. brother coz dpt future his study dekat uni
and HEPPIEST BESDAYSSSS... my Allah bless u always.. (nak pizza or cake??)


Monday, July 11, 2011

Annoying situation...

SALAM…

Post ni aku nak nak wat sambungan pasal mood geram..

Ni berkaitan situasi bila korang deal dengan public transport .

Maksud kat sini adalah, bila anda berada ni stesen or terminal bas. Bukan di setiap bus stop ok.

Anda akan merasai saat dimana anda bila perlu mengumpul sepenuh perhatian (time bas bergerak) dan kekuatan (berebut) untuk memastikan anda akan dapat duduk didalam bas…

Kenapa..???

Ini kerana, anda akan tension apabila serangan-serangan seperti dibawah ini berlaku::

1. Bila bas da penuh tapi drebar bas tu still nak amek penumpang.. siap cakap lagi “cepat-cepat siapa nak naik lagi, bas da nak jalan” :: hakikat nya dalam bas tu da macam sardine campur mayonis da.. CE TEKA PERASAAN AKU TIME TU..??

2. Bila time beratur nak naik bas ada la mamat yang berebut sama nak nek bas.. sampai kan bukan dia sorang je, tapi siap ber-geng nak berebut sama.. CEYHH tak gentle-man kot.

3. Bila ada orang yang berpeluh and berbau (di bwah kawasan lengan @ ketiak) berebut dan mendepa-depa tangan…

4. Bila ada insan ni yang tolong cop-cop kan tempat tuk kawan-kawan yang kalau dilihat dari luar tingkap tengah syok minum “slurpy”…ewaah.. sian kat mak cik or pak cik yang tak dapat seat.

5. Bila ada yang bawak barang or beg besar naik ke atas.. tapi itu bukan persoalannya kerana yang naik geram bila dia siap bagi seat kosong sebelah seat dia tu kepada “barang or beg” tersebut not to others.. (pastu boleh plak buat muka tak bersalah..)

6. Bila kita berada ditengah-tengah dimana orang dikanan and kiri kita tu bercakap tak henti-henti.. (almaklumlah kalau da lama tak jumpa pastu ter-jodoh dalam bas cam tu la jadinya… TAPI kan!!! Hello, wat bout ME in between HERE!!~ jerit dalam hati)

7. Bila ada la mamat buat bunyi (cam tikus or se-kembar dengannya) dalam bas.. IShhh.. ada lagi ek zaman sekarang.. bukan ke trend tu da BASI ker???

8. And bila ada insan yang ada masalah seperti “sendawa” or “batuk” tak henti-henti. Aku tak kesah kalau pakai sapu tangan menutup mulut bila batuk, tapi yang aku pelik sendawa tu.. dari start aku naik sampai aku turun bas tak habis sendawa.. buat-buat atau memang azali ek..

9. And other “bila……..”.

That was some un easy feeling from me toward some reason..

I know it it might me look bad, just like you might say “ elehhh.. tu pun nak citer..” or “cehh.. tu pun kecoh tak pasal..”

Ok FINE!…

but it is more look annoying when it happen to you. REALLY..

p/s:: actually, this situation tak de la berlaku every day when I have toke bus kan..

ianya pernah berlaku and I experience it!!

That why post ni ditulis..huhuhu

“PLEASE RIGHT ME IF I WRONG” AND “FORGIVE ME IF I AM TOO STRAIGHT”…


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...