Saturday, June 25, 2011

Origami burung jinjang...


tetibe teringin nak buat origami..
ni sume kes sometimes borink' duk kat ofis time takde keje..
so alang-alang duk saje je, goyang-goyang kaki sampai nak tercabut bek la aku wat origami..
ada dua origami dalam kepala ni..
antara nak buat origami bintang... or...... burung jinjang..
pikir punya pikir, oleh sbb aku pernah buat sikit bintang n dapat la separuh balang.. and macam sedikit leceh sbb origami ni makin kecik buat makin cantik.
jadi nak buat burung jinjang la...
jadi ke tak kite tengok sesama..
terlebih dulu kena tanya pakar la dalam bab-bab ni...
jom kite tengok tutorial dulu, baru boleh proceed...
 
other option kalau lambat sangat nak tunggu loading kite tengok je yang bawah ni...::

okei da tau cara-cara nak buat kan..
jom start buat...
dari buat satu macam ni....


jadi 2 ::

pastu bertambah ::












 

kalau nak best lagi kita gantung dia sampai penuh satu biilik..

DSC_0269

"creadit to Amalia"

kasi meriah sikit kan.....(pastu mulalah kena berleter dengan mak...T.T~huhu)
takpun kalu ada harijadi member yang da dekat n tak tau nak kasi hadiah ape kite bagi je dia hadiah macam ni..... kompem teharu seh.....


2 comments:

soooooour said...

banyak sngt..x penin ke??hehehe..

shasa_fiez said...

buat satu pun da pening kot! kalau banyak pengsan!hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...