Tuesday, December 27, 2011

Mood exam

assalamualiakum..

sepanjang panjang panjang sebulan aku duk hibernate, sekarang tadaa...
aku kembali!!
walaupun hanya kembali dengan waktu yang singkat. =.=

so sorry,
ni baru la ada masa nak update sekejap.
tu pun curi2 masa study.
last week pun baru je submit the last paper for project networking.. and should be the last..
perhh.. amacam. pe la jadi since budak business wat network yang krusus dak2 ICT...
hasilnya memang gempark kot.. (sila jgn precaye..... ~lalaalllaa)

ukeh.. sekarang da ujung-ujung sem,
bila assingnment + project sudah settle, skunk masuk bab ke-2 iaitu final exam...
i lokkeeee kerrr?? tepuk dada tanye otak la kan..
mood exam now ! !
hopefully dapat wat yang terbaik nnti..ameen.


 
moral of this pic: walaupun tak hbis cover chapter, tapi sila la jangan jujur sangat bila jwap exam ukeh... nmpak sangat tak stady...aduihh...
til then, wsalam.

p/s: wish me very gud luck n dpt jwap exam dengan baik k..

Monday, November 28, 2011

Susah nak ungkapkan perasaan lapar di tengah malam

assalamualaikum..

satu pagi yang menyegarkan..
aikk sejak bila boleh stay up lepas subuh ni?? nak..nak time cuti canggini..
ehem..ehemm.. da pecah rahsia.. =.-''
xder, bila mood rhajen* rajin da datang jangan dihalang kan..wahh gitu..

since semalam tido awal, so buat azam nak bangun awal, setadi la sikit..
next days rabu ada quiz ye tuan2..n puan2.. (kalau tak xder maknernye ukehh...)
then da habis cover chapter yang masuk sambung buat assignment yang da lama terbantut dalam file.
selagi belum due date, selagi tu tak bukak n buat..
adehh... the bad habit of mine. tak ubah-ubah lagi ni..

tadi time buat assignment teringat kata-kata kawan aku tiap kali stay up stadi dengan dia.
"susah la nak ungkapkan perasaan lapar di tengah malam+sambil perah otak siapkan esaimen ni kan..lapar lah wey! pekena roti bakar+roti telur sgt sedap jugak time2 mcmni..huhu"
 korang tengok...
pastu mulala, bancuh air secawan, bukak tin biskut mancis munchy's. pastu krup..krup makan cekedis lak.. nak sambung buat keje sejam lepas makan tu plak.. cammana tu?? 
kalau hari-hari buat, boleh gemuk jadinya.hahaa.. tapi best things bila stadi sesama ni tak der la boring n cepat bosan.. yang paling best susah sikit nak mengantuk.. mana taknye, bila sorang ngantuk ada jela bahan nak bagi gelak.. pastu mula la cover cakap
"weh.. cover-cover.. kang jatuh sume ilmu kite bace tadi..."  
wahh akhirnya done download new song pagi tadi since line laju.. yeaah.. 
jom layan satu darinya..

Tuesday, November 22, 2011

kisah wanita dan bola

assalamualaikum..

antara lelaki dengan wanita siapa lebih fanatik bola?
haahh, kalau tanya susah da aku nak jawap !
dulu boleh la aku cakap lelaki yang lebih dominance, tapi sekarang "fair n square"
nak-nak 2hari lepas semakin ramai wanita lebih cenderung dengan bola..
contoh senang bila sejam before game berlangsung bila jejakkan kaki ke Shopping Complex boleh katakan lengang dengan orang terutama melayu..
korang ingat senang ke waktu-waktu nak tengok waktu camtu !hah...?
takder makne nye.... =.=
member aku sendiri pun  sanggup tinggal kan assignment yang boleh di kategori sebagai "kritikal assignment" -(killerr millerr assignment)yang kena siapkan before submit pagi2 besok semata-mata tengok bola.. TERBaik Wook! !
aku?? tak layan bola sangat. reason kukuh! no television maaa dalam bilik.... if nak tengok kena turun. bila kena turun kena la jalan. bila kena jalan mesti berpeluh... bila berpeluh.... TEEETTTT !! 
stop sekarang. sebelum aku MEREPEK*  ! ! lalala.~
tak der. sebab utama adalah aku kena.. harus... wajib siapkan project paper yang teammate aku semangat nak buat juga malam tu jugak ukehh..
by the end dari bilik aku pun, sorakan dari kolej sebelah boleh dengar! clear kaw kaw lagi..
tu baru sorak belum termasuk jerit-jerit ! tapi takpe, FB kan ada...
segala update news semua di hujung jari mari gitu... cewah..ha..haa..
yang penting malaysia menang... yeaayy..
the first update aku dapat lepas malaysia menang...
"esok cuti kahhh??"

till then,
assalamualaikum:)







Friday, November 18, 2011

5 Makanan baik untuk kulit

assalamualaikum..

post ini adalah post perkongsiaan..

What you eat is important for your health, yes, but did you realize that what you put in your mouth can have an effect on your beauty, too? Here, we identified five foods to include in your diet for glowing skin.

                                                  1. Sweet Potatoes



Keep your skin silky smooth by including sweet potatoes in your diet. They are rich in beta-carotene and, when ingested, are converted into vitamin A, a prime factor in keeping skin touchably soft, says Lisa Drayer, MA, RD, and nutritionist. Not a potato person? Carrots will do the trick, too.




2. Kiwi



Kiwi.Any food with lots of vitamin C, like kiwi, oranges, and grapefruit, is a big skin saver, according to Drayer. Vitamin C stimulates collagen synthesis and protects against wrinkles. In a study done by the American Journal of Clinical Nutrition, women who had a diet high in vitamin C foods had noticeably less dryness and fewer wrinkles.
Kiwi.




3. Dark Chocolate




Dark chocolate.This has to be too good to be true, right? Wrong! Drayer says enjoying a small piece of dark chocolate will provide high levels of cocoa flavanols, which have been associated with softer, more hydrated skin. Notice we said small. Eating a jumbo Hershey's bar probably won't make you look or feel very good after the fact.
Dark chocolate.


4.  Yogurt


Yogurt. Yogurt makes your skin and nails glow, according to Paula Simpson, international nutritionist and beauty expert. It's a good source of protein and has been found in clinical studies to help stimulate fat metabolism and whittle your waistline. An added bonus: Drayer says thanks to the biotin found in yogurt, it helps increase nail strength.
Yogurt.





 5. Nuts and Seeds


Nuts and seeds.
Snack on some almonds or sunflower seeds, says Robyn Flipse, MS, RD. They contain anti-inflammatory and immunity-enhancing nutrients, including vitamin E, that help reduce skin flare-ups.
Nuts and seeds.



source:

Saturday, November 12, 2011

“Running Man” telah terjual ke 9 negara di Asia

assalamualaikum..
luang kan masa 15 minit before nak pergi kelas jap lagi tuk tulis post ni..
nak tanya.. siapa peminat setia variety show "Running Man" kat sini??
aku?? opkos la, antara peminat setia jugak.. saat streess mmg kena la tengok cerita ni.. conferm gelak sakan..ha..ha..haa.. tak caya? ce cayya... try join tengok sekali.. tak pun dua kali... tiga kali pun lagi orait.. (-..-'') lalala~


baru-baru ni SBS Contents Hub mengumumkan  variety show “Running Man” telah terjual ke 9 negara2 di Asia. memang fulamak la kan...
SBS telah mengumumkan dalam sebuah konfrensi press bahawa  ”Running Man” telah dibeli oleh agensi2 siaran di Taiwan, Thailand, China, Hong Kong, Japan, Singapore, Malaysia, Indonesia, dan Cambodia.
Menurut official, popularitas rancangan ni meningkat sejak pertama kali disiarkan dan menerima banyak panggilan mengenai acara dari negara2 di Asia. termasuk malaysia..
“Running Man” adalah antara salah satu program entertainment  ”Good Sunday” yang disiarkan setiap Minggu malam di Korea Selatan. (astro kite pun ada...ce cuba check! !) Fokus utama adalah pada misi2 tang diberi dan diantara member2 tetap MC Yoo Jaesuk, Ji Sukjin, singer Kim Jongkook, Haha, Leessang’s Gary, actor Lee Gwangsoo and actress Song Jihyo, dengan tetamu undangan yang bergabung dengan pemain tetap. tahun ini je rancangan ni telah mengalami popularitas mereka di luar Korea Selatan setelah shooting episode special di  Thailand and China.

Source: 10 Asiae
credit; Koreaboo




Thursday, November 3, 2011

Cara pemakanan yang sebenar kekal sihat

assalamualaikum...

post ni agak panjang.. tapi gerenti korang takkan menyesal baca...
siapa rasa-rasa pernah/tengah berdiet tapi tak pasti kenapa still tidak berkesan.. and siapa rasa-rasa tak pernah sekali pun berdiet tapi berat badan still maintain.
mari kaji sebab-sebab kemungkinan nya...

solution terbaik adalah kita kaji cara pemakanan rasululullah::

Rupa2nya tanpa kita sedar, dalam makanan yg kita makan sehari2, kita tak boleh main balun aje sebab itulah terjadinya penyakit kencing manis, lumpuh, sakit jantung,keracunan makanan dan lain2 penyakit apabila kita telah tua nanti. Apabila kawan2 telah mengetahui ilmu ini, tolonglah ajarkan kepada yg lain2nya. Ini pun adalah diet Rasullulah SAW kita juga. Ustaz Abdullah Mahmood kata, Rasullulah tak pernah sakit perut sepanjang hayatnya kerana pandai jaga pemakanannya sehari2. apa kata kita ikut diet ini kawan2.

tak payahlah susah2 makan pil untuk kurus? Insyaallah kalau kawan2 ikut diet Rasullullah ini?. Garenti? kawan2 takkan sakit perut ataupun keracunan makanan.

Jangan makan SUSU + DAGING
Jangan makan DAGING + IKAN
Jangan makan IKAN + SUSU
Jangan makan AYAM + SUSU
Jangan makan IKAN + TELUR
Jangan makan IKAN + DAUN SALAD
Jangan makan SUSU + CUKA
Jangan makan BUAH + SUSU CTH :- KOKTEL

# JANGAN MAKAN BUAH SELEPAS MAKAN NASI ,

SEBALIKNYA MAKAN BUAH TERLEBIH DAHULU, BARU MAKAN NASI.

( Ini kerana hakikatnya dengan memakan hidangan kabohidrat (nasi atau roti) dahulu kemudian buah buahan akan menyebabkan kita merasa ngantuk dan lemah dan payah untuk memahami pelajaran disekolah. Sedangkan disini kita dimomokkan dengan memakan buah-buahan sebagai pencuci mulut.)

# TIDUR 1 JAM SELEPAS MAKAN TENGAHARI.

# JANGAN SESEKALI TINGGAL MAKAN MALAM.
SESIAPA YG TINGGAL MAKAN MALAM DIA AKAN DIMAKAN USIA DAN KOLESTEROL DALAM BADAN AKAN BERGANDA.

``````````````````````````
Nampak memanglah pelik..

tapi, kalau tak percaya...

kawan2 cubalaa....... Ianya takdelah dalam jangka masa terdekat nie.... Ianya berkesan bila kita sudah tua nanti. Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut. Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu. Di kuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion+ manakala dalam ikan mengandungi ion-, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tidakkan balas biokimia yang terhasil yang boleh merosakkan usus kita.

Al-Quran Juga ada mengajar kita menjaga kesihatan spt membuat amalan spt:-

- Mandi Pagi sebelum subuh @ sekurang kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap kedalam badan boleh mengurangkan lemak mengumpul.(Kita boleh saksikan orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk)

- Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air ais) setiap pagi. Mujarabnya Insayallah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).

- Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin.(so jangan liat nak bangun subuh lepas ni)
Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa mi-lime. Dengan bersujud maka darah akan mengalir keruang berkenaan.
 

- Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari.
Begitu juga ahli saintis telah menjumpa bahawa enzyme banyak terkandung di celah jari jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur.(enzyme sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam)
 

Cara Rasulullah Makan

1. Cara makan, kenapa kita gunakan tangan?


Mengikut cara Rasulullah s.a.w, sebelum baginda makan, baginda saw akan mengambil sedikit garam menggunakan jari kecilnya, lalu Rasullah saw akan menghisap garam itu. Kemudian barulah Rasulullah makan makanan tersebut. Mengapa?

Kerana kedua belah tangan kita ada mengeluarkan 3 macam enzim, tetapi konsentrasi di tangan kanan kurang sedikit dari yg kiri. Ini adalah kerana enzim yg ada di tangan kanan itu merupakan enzim yang dapat menolong proses penghadaman (digestion), ia merupakan the first process of digestion. Mengapa menghisap garam?

Kerana garam adalah sumber mineral dari tanah yg diperlukan oleh badan kita.
Dua cecah garam dari jari kita itu adalah sama dgn satu liter air mineral. Kita berasal dari tanah maka lumrahnya bahan yang asal dari bumi (tanah) inilah yg paling berkhasiat untuk kita. Kenapa garam?

Selain dari sebab ia adalah sumber mineral, garam juga adalah penawar yang paling mujarab bagi keracunan, mengikut Dr, dihospital-hospital, the first line of treatment for poisoning adalah dengan memberi Sodium Chloride, iaitu GARAM. Garam juga dapat menghalang sihir dan makhluk-makhluk halus yang ingin menggangu manusia


2. Cara Rasulullah mengunyah
Rasulullah akan mengunyah sebanyak 40 kali untuk membiarkan makanan itu betul-betul lumat agar perut kita senang memproseskan makanan itu.

3. Membaca Basmalah (Bismillahirrahma Nirrahim).

Membaca Basmalah sebelum makan untuk mengelakkan penyakit. Kerana bakteria dan racun ada membuat perjanjian dengan Allah swt, apabila Basmalah dibaca maka bakteria dan racun akan musnah dari sumber makanan itu. 

4. Cara Rasulullah minum.
Janganlah kita minum berdiri walaupun ia makruh tetapi ia makruh yang menghampiri kepada haram.
Jangan kita minum dari bekas yg besar dan jangan bernafas sedang kita minum. Kerana apabila kita minum dari bekas yg besar, lumrahnya kita akan meneguk air dan dalam proses minum itu, kita tentu akan bernafas dan menghembuskan nafas dari hidung kita.
Kerana apabila kita hembus, kita akan mengeluarkan CO2 iaitu carbon dioxide, yang apabila bercampur dgn air H20, akan menjadi H2CO3, iaitu sama dengan cuka, menyebabkan minuman itu menjadi acidic.
Jangan meniup air yg panas, sebabnya sama diatas. Cara minum, seteguk bernafas, seteguk bernafas sehingga habis.


Sama2lah kita mengamalkannya..





Wednesday, October 26, 2011

JOM JOIN KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS

assalamualaikum..

sempena hari cuti ni aku nak wat satu kempen.. kempen yang diberi nama kempen "Jom Kita Pakat Tidur Sampai Lebam"..haha.. memang agak teruk perangai la kan kalau wat kempen camtu.. waahh.. sejak bile tetibe aku jadi pelajar yang berjaya ni.. =.= ~konon yer..

arini tak nak citer panjang-panjang since banyak keje kena settle walaupun da tercatat dalam kalendar hari ini cuti. TEETT, so itu semua hanya tinggal mimpi la fiez oooii. discussion berderet penuhi note book aku arini. jelas kalahkan buku note meeting CEO gitu.. (buat muke tak pueh ati, tanda boikot!!..haha)

ok, seperti da tertulis dekat tajuk post ni aku dah join satu kempen bukan demo ye iaitu"Kempen Tingkatkan Jumlah Follower" dari blogger  Siapa nak join sama kempen ni klik kat banner di bawah.


menarik kan..macam ala-ala kempen pilihan raya la plak.. mentang-mentang da nak dekat.. (siapa da cukup umo da mendaftar sebagai pengundi ke?? ~ iklan yang tak ditaja)kihkih. 

Tempoh masa kempen : 
23/10/2011 - 29/10/2011 hingga jam 12.00 tengah malam

ada masa lagi ni.. jom sama-sama memeriahkan kempen ni.. Jadi, lagi ramai yang menyertai KEMPEN ini, lagi ramailah followers blog anda. agreed! !


P/s: before ni just join contest n segmen je.. best juga kadang-kadang tukar kepada kempen..






Monday, October 24, 2011

Jodoh melalui internet

assalamualaikum..

baru lepas dengar lagu najwa latif cinta muka buku or meaning senang "cinte fecebuk" la kan..
pastu terkena pulak dengan topik post aku ni.. ibarat makan nasi cecah budu..hehe..
siap mereka dalam FB pun tanya pasal ni..

gambar hiasan...


so, what u all's think pasal ni...?
bagi aku ia senang je.. since kita kena ingat....
CINTA bukan pada ‘couple’
CINTA juga bukan pada ‘I love you'
CINTA tak terletak pada ‘I miss you’
Dan CINTA bukan pada ‘can I touch you"
... Kerana itu semua CINTA nafsu semata-mata

Bicara CINTA suci itu akan terucap saat lafaz ijabkabul dilafazkan
Ketika itulah tujuan CINTA menjadi kerana ALLAH..
setuju??
p/s :: sekadar tulis.. tak der kena mengena dengan life aku sekarang ukeh.. ~lalala...



Friday, October 21, 2011

Post korang pasti terliur

assalamualaikum...
Perhatian :: this post contain 100% "bento*" food

maksud bento* :: a thin box, made of plastic or lacquered wood, divided into compartments which contain small separate dishes comprising a Japanese meal, esp lunch..

\










da tengok semua..
tu antara bekalan makanan yang kiut lagi comel.. (Japanese n Korea)
kalau bagi aku la salah satu makanan tu konferm rasa tak sampai ati makan...terharu sih...
nampak sangat siapa yang buat menyediakan makanan tu dengan penuh kasih sayang.. wa..gitu kan..
tapi kat malaysia kebanyakkan kita da jarang bawak bekal especially time ke sekolah..
antara sebab :: malu la....xder kelas la.... x matang la...n bla..blaa..
tu sekolah.. time kerja???
lagi la.. siapa still ada memang aku sokong and salute..

nak rasanya, time ak da kawen nanti buat bekal untuk anak kite..
mesti tiap2 ari anak kite sayang kat kite kan....
tapi jangan pulak time kite buat makanan diaorang tanya dari A - Z
as contoh kat bawah ni..
puas pulak nak explain.. =.=''


takpun... bila bukak-bukak je..
just ada yang ni je..
rela puasa sehari... T.T

 p/s:: post ni dibuat setelah tak puas hati makanan yang dibeli lunch tadi sangat tak sedap tapi harga punya la mahal.. takkan bungkus makanan pun nak charge sampai $0.30 kot...??

and sori if tajuk post ni agak mengancam* 



Tuesday, October 18, 2011

Bebelan seringgit seposen

assalamualaikum..
have a nice and bright day readers..

baru lepas habis lunch, so spend masa update post..
yela, perut kenyang suka ati la kan..
luckily kelas pagi tadi cancel.. on the spot madam bagitau before nak tepek-tepek sapu bedak kat muka..
dengar je madam cakap camtu terus tak  jadi makeup bagai.. (kunun...gi kelas tak leh makeup2 ukehh)
capai handphone text massage send kat kekawan...
pastu tak sampai seminit berderet-deret massage masuk... 

*yeeayy... class takde..*
*siyes ke?? kelas takde? mdm bagitau ehh...?* -(dah cakap tak de tak caye lak..huhu T.T)
*xdop kelas.. thanks babe..*
and bla..bla...blaaa.. malas nak type.. =.=

suke sangat la kan takde kelas...
tapi bila time nak buat kelas ganti nanti sume buat muka seposen macam ni
and aku as usual termasuk antara orang yang akan buat muka seperti diatas jugak la..haha
sehati sejiwa la tu namanya.. sila sokong !!
tapi petang ni ada kelas management accounting.
adeehh... satu kelas yang mencabar bukan sebab subject dia tapi sebab kelas ni kelas lepas waktu lunch.. 
maksudnya...time kelas yang paling best untuk mata ni tetiba buat manja-manja mintak bantal.
  ngantukk sih.. siap madam duk depan bagi lecture,  budak kat belakang kroohh..krohh...
aku mesti la antara yang paham.. siap anguk-anguk sampai cecah lantai..*(-.-)..zzzz


~ energy come to mama....

p/s:: currently, get pain at my back.. 





Sunday, October 16, 2011

Before and after redesign new header

assalamualiakum...
and have nice weekend readers...

no plan kemana-mana ujung minggu yang penuh bahagia ni.. -.-"
just duduk bilik menghabiskan menyiapkan kerja-kerja n case presentation next coming monday yang memang dinanti-nanti oleh semua pelajar.. 
ececeh... sedapkan hati sendiri la katakan...
padahal... tak moo kot! sape setuju kelip mata sekarang.. yeass...

btw siapa perasan blog ni da ada header baru..
bukan yang before ni tak cun, just nak tukar mood..
tadi da boring duk bilik, rumate pulak arini pergi naik bukit pagi-pagi tadi since ada program club..
waa...jeles2 tak dapat pergi..

aritu aku ada buat satu post pasal mintak viewer pick satu header untuk blog ni...
really appreaciate them all...
banyak respondent kot.. thanks ya...
siapa miss aku bagi ulangan.. klik je sini KITA PUTAR HALIM
so since header ke-4 tu yang banyak pilih aku guna pakai untuk new header..
ini bukan bermaksud aku tak setuju yang no4 tu..no..no...NO..
just nak buat little big redesign..kalau perasan ala-ala da nak dekat sama..
cuma aku main sedikit warna..kasi mood naik sikit...
sape tak setuju comment je kat kotak komen tu ye..
aku tak kesah...sungguh tak kesah....^^

BEFORE..
AFTER..

 P/S:: batman_girl n shasa_fiez orang yang sama ukeih...^^






Friday, October 14, 2011

Pagi-pagi dah kena dera?


as salam... and have a nice day readers..

PERHATIAN!! : Sila pastikan anda dalam keadaan sedar  sebelum melakukan apa-apa pekerjaan

sila jangan risau bila baca tajuk post kali ni..
ini takde kaitan dengan kes-kes dera yang melibatkan media dan juga pihak berkuasa..
cuma akibat daripada melakukan pekerjaan dalam keadaan separuh sedar..
jeng...jeng.. contoh apa yang telah berlaku pada aku 2hari lepas..
gara-gara "iron" baju ketika mata still mengantuk..
surpp....  menyinap darah bila kena iron wehh.
mata pun otomatik celek* ( cerah secerahnya..) no more sweet dream..
sedar-sedar dapat satu cop parut cun kat tangan..
tadaaa...


datang kelas mula la ngadu kat kawan..
sok..sok...bla..blaa.blaa.. citer dalam kelas time lecture..
pe yang pasti aku dapat satu pengajaran..
jangan bangun tidur terus swich on iron then gosok baju bila still blur...
tak pasal-pasal dapat parut.. aduss....

p/s: mood : makin hari makin banyak test n assignment.. =.=''



Tuesday, October 11, 2011

NO MORE OMG or OH MY GOD or OMAAIIGADDD

salam...
and welcome viewer...
post kali ni nak share satu artikal yang mungkin kita pandang remeh...
tapi hakikatnya perkara remeh ini jika tidak diperbetul kan mungkin akan menjadi tabiat and terbiasa..
aku sendiri kadang-kala terlepas pandang pasal ni..
mulut... memang bila da bercakap kadang-kadang laju daripada tindakan..
satu ungkapan yang biasa didengar "OMG"....
asal terkajut sikit mula la... "Oooo...mmmm...ggggg.."
bila terfikir balik... memang kita terikut budaya barat.
payah sangat ke nak ucap "Ya Allah....."
kan lebih besar makna berbanding cakap "OMG tuu..."
hukum menyebut perkataan tu di bincangkan dlm artikal dibawah...

dah baca...dah tahu...n dah paham...
jadi.. .xmo tiru dh..
Allahuakbar..:)



Thursday, October 6, 2011

Tips hilangkan boring

salam...

welcome viewers....
ini baru je siap satu assignment yang due date jumaat ni.. fuhh.. walaupun belum submit and dapat approval dari groupmate sekalian tapi ada masa nak rahat bersama kit kat akhirnya....
so habis je buat tadi jeling jap FB..
pastu tergelak baca satu status kawan aku yang sorang ni::
jom sama-sama intai...
 
TIPS HILANGKAN BORING SEMASA DI DALAM LIFT .

1. Ketika anda hanya berdua dgn org yg tak dikenali, cuit bahunya..! kemudian b'pura2 melihat ke tempat lain..

2. buat muka m'gerang kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit
...
"diam, semuanya diam..!"

3. bawa la kamera & ambil gambar semua org yg ade kat dlm lif tu..

4. pindahkn meja keje anda ke dlm lif.. jika ada yg masuk, tanyakn apakah mereka sudah membuat temujanji...

5. b'pura2 menjadi pramugari..! tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan spt. di dlm kapal terbang..

6. ketika pintu menutup, beri pengumumuan kpd. semua org..
" bertenang, jangan panik.. nanti pasti akan terbuka lagi..."

7. buka la beg tangan anda, sambil melihat ke dlm beg tangan, tanyalah
" eh, cipan...cukup tak udara kat situ..?"

hahahahaha.... lawak ilang tension...~
 amacam.... memang gelak sakan la tak pasal-pasal lepas baca ni tadi.. 
P/s :: aku tau kamu pun tengah buat assingment yang sama kan my groupmate....^^



 

Saturday, October 1, 2011

SEGMEN HARIS KAITO : JOM TAMBAH FOLLOWER

salam..

join segmen ke-2 untuk malam ni sebelum memujuk mata ni pergi study and sambung buat slide untuk presentation next week... =.="
segmen ni datang dari blog "budak biasa yang ingin menjadi insan luar biasa" iaitu Mr.Haris Kaito

join sama dengan menekan banner dibawah dengan penuh senyuman dipipi dibibir.. ^^


DONE!! masa untuk tambah kenalan bloggers alam maya ni..
"Salam kenal...."



Segmen Miss Nadya :: Selamat Datang October

salam...

da masuk bulan oktober ni banyak pulak segmen dari rakan-rakan blogger..
so bagi memeriahkan lagi,
aku dengan berbesar hati... opss silap... dengan berbesar blog* join sama..
kali ni dari segmen dari Bloglist Miss Nadya.
nak join klik kat banner...

simple je kan....
"selamat datang oktober bloggers, viewers n follower... to my blog"

Join sama b4 Close Date :: 31 / October / 2011



Baby comel..


salam..

baby ataupun anak adalah anugerah yang tak ternilai yang diberi oleh Yang Maha Esa bagi pelengkap  sesebuah kelarga.. ~ intro..

post ni sempena budak comei yang aku jumpe malam tadi... 
baby boy yang baru nak pandai berjalan. terkedek-kedek, senyum tengok aku and kawan aku.. 
sooo...kiut. bak kata kalau aku ada anak pompuan nak je aku cakap 
"akak nanti besar kawinkan anak kita berdua ye.." cehhh, serius berangan~sila abaikan ayat tersebut

ok, motif post ni adalah pasal bila anda berhadapan dengan baby.
situasi :: bila anda jumpa baby apa yang anda akan geram dulu...
adakah mata....pipi.....bulu mata.... gigi (kalau da besar sikit la kan)... idung.... etc
ni antara ayat yang aku biasa dengar..

1. Mata..

"alolo...bulat nye mata dia......"

 


2. Pipi

"geramm nye kat pipi tembam dia....."
"lembutnye..."


3. Hidung

"kiut nye idung.... meh nak tarik sikit meh..."



4. Bulu mata.

"lebatnya bulu mata..... mesti besar encem"



5. Mulut

"aaauu.... kecik-kecik dapandai nye posing..."


5. Gigi
"alala...baru tumbuh 2 batang gigi...sweett..."


 tu antara dialog yanga biasa dengar bila kawan-kawan aku jumpa baby or budak kecik..
bila tengok budak kecik rasa sejuk je mata. mana tak nya insan yang masih suci daripada perkara-perkara yang melalaikan dan juga kejahatan..
masih tak kenal apa itu reality kehidupan yang bakal mereka tempuh suatu hari nanti..

lihat je la situasi /keadaan sekarang. kes-kes yang melibatkan baby..kadang kala tak sanggup nak tengok..
itu jika kita dapat lihat pada waktu ini..
akan datang..??? kita sendiri belum pasti...
tapi yang PASTI anak-anak kecil ini yang bakal mewarisi generasi akan datang..
jadi moralnya, as parent hiasi dan bekalkan mereka-mereka ini dengan segala bekalan baik dari akhlak, moral, ilmu dan didikan yang terbaik...

 hopefully mereka akan mewarisi generasi yang terbaik dan berakhlak. 


 thanks my mum..dad.... bekalkan anakmu yang sorang ni dengan segala didikan dan pendidikan yang terbaik sebagai bekalan kehidupan akan datang  ^^

pic model-model :: google.com 




Friday, September 30, 2011

Tolong pick satu header untuk aku boleh...?

salam

adoiya, pening..pening...
mungkin penyakit ala-ala magrain aku kini kembali..(oh tidarkkk!)
oleh sebab puasa takleh la telan panadol active5..
kalu ikutkan hati aku sekarang ni da lama aku jadi *^%&( ini bukan mencarut! harap maklum)
tapi aku akan tulis post yang begitu... mau kah???? huhu..
actually...
post kali ini aku nak mintak tolong korang pick satu header untuk blog nie..
disebabkan ada masa terluang then hari panas yang wat aku tak mau keluar dari bilik aritu jadi aku saja n ngade2 wat header tuk blog ni.
so mintak pendapat..pandangan...penglihatan... korang untuk bagitau header mana yang korang rasa ok n suke...
ada 4 header untuk dipilih.....n komen..

1

"ini header yang paling lama bertapak dalam blog ni"

2
"yang ni agak nice tapi......''

3
"more cartoon style"

4

"yang sekarang...??"

5

(tengah pikir.. kira yang ke-5 ni korang suggest... ptt ke aku wat header baru..)


amacam...
walaupun takder la chantek mane, n aku wat pun tak sampai 10minit tuk satu2 header tapi jasa korang untuk kritik n pilih header mana seswai tuk blog ni amat2 aku hargai...
TRIMAS....


Pencarian Header Blog Paling Sempoi & Kreatif 2011


salam..

and welcome viewer.. 
blog Sempoi_Boyz mengadakan satu pencarian header blog paling sempoi& kreatif untuk tahun 2011?
waa... kena la join kan..
so siapa nak join jom tekan banner kat bawah..
mana tau rejeki* u alls..


sebab-sebab hadiah dia masyukk:: aku ni kalau dapat hadiah cekelat* seposen dua pun 3hari 3malam hepi.. ni plak dapat hadiah masyuk.. tak  caya? meh-meh aku habaq::

HADIAH UNTUK PEMENANG:
Tempat pertama : top4 RM30(celcom,maxis,digi dll) serta sijil online.
Tempat kedua: top4 RM15(celcom,maxis,digi dll) serta sijil online.
Tempat ketiga: top4 RM5(celcom,maxis,digi dll) serta sijil online.

see...seee..... siap ada sijil online tu..
jom join sama before TARIKH TUTUP PENYERTAAN:
04/10/2011(11.59pm)




Wednesday, September 28, 2011

SEGMEN : Lagu Ini ...


salam... and 
welcome viewers..

harini hari rabu.. ada apa dengan hari rabu?? hari rabu ada labu la kot..~lalala, memang sengaja tempah tembakan empat puloh empat das kah..??! T.T

ok, tadi ber-blogwalking terjumpa satu segmen best. lagipun da lama tak join segmen2 camni..
so siapa nak join sudi-sudikan diri klik banner ::


Nama segmen pulak segmen "lagu ni..." waah, sejiwa la ngan aku.. memang bab-bab dengar lagu ni aku memang da tak leh tinggal.. nak-nak lagi bila stress and bila nak ambil balik mood belajar.. kalu tak de lagi tengah stady pun boleh "stado"..  sampai tahap macam tu..
then, dalam banyak-banyak lagu aku dengar aku nak kongsi satu lagu la kan kat segmen ni.
antara lagu yang da lama bertapak kat blog ni and currently still running dalam blog ni..

Perfect Two by Auburn ::


hapefully enjoy dengar lagu ni..
Segmen tutup : 28 Sept. 2011 jam 12 malam..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...