Thursday, December 2, 2010

How Sweet you Are


salam..

Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…

Alkisahnya…citer ni macam....

aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.

Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Eiii..geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..

Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya aku!!!!

Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..

Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…

Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya aku!!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya aku!!!

Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku (cewahhh..),
Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi

Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…

Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak??

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!!Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…


P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi

Wahana-Gadis Melayu Kpop

salam to all readers...
before ni aku pernah wat post pasal Najwa Latif.
Kenal tak siapa Najwa Latif ni??
Aku boleh cakap dia adalah JBM (Justin Bieber Malaysia)..
Sebabnya dia dikenali dan terkenal sebagai Gadis YouTube.
nak ketahui lebih lanjut tentang gadis yang berbakat besar ni, jom skodeng kat SINI...
Okei, berbalik pada entry post ni semula.
So tuk post kali ini, aku nak kongsi pulak dengan seorang lagi Gadis YouTube yang juga menjejakkan kaki seperti Najwa Latif..
iaitu Nur Amalia Alias.."the real talent dalam arena cover song youtube ni"
meh sesama skodeng profile beliau:
additional info::
wahana ni dulu sekolah dekat Sekolah Menengah Sains Kuala Selangor (KUSESS) dan merupakan salah seorang top-10 students dalam sekolah..
so memang patut la dia Fly belajar ke obersea (oversea).. cayaalaa..
bak kata orang, menyanyi-menyanyi pun.. study come first la kan.. Mesti..mesti..~
selain memiliki suara yang sangat merdu and Awesome percaya atau tidak kebanyakkan lagu-lagu yang dinyanyikan oleh Nur Amalia or lebih dikenali sebagai "wahana3115803 ni dalam versi korea.. waa.. awesome tak!!
memula tu aku ingatkan dia belajar kat korea,
yela macam fluent kot lagu yang dia nyanyi..
tup-tup tak..
katanya, dia fluent korea ni sabab dia banyak and minat tengok drama korea + dengar lagu korea..
so sikit-sikit dia belajar cara orang korea pronoun dari situ..
nak best lagi dan mengetahui lebih lanjut jom serang secara beradab ke blog dia...
korang klik je kat gambar bawah ni...
juga link flickr Wahana ni.
DSC_0090
p/s:: nantikan update pasal dia for next comin post...

Dear Dad

salam...

post before this i write about mom kan, so this time for my dad.. My dad My Hero... Yeah that true...and should be always true forever..


to my dad..

Forgive me if I possibly hurt your feelings today.
My immature self just said immature things.
If you possibly can't understand my feelings, it's fine.
No need for excuses, It's all my fault.

Even if you don't say everyone knows, both your eyes are immersed with tears.
Sorry, so sorry. This is my heart.
You know the day I've opened up my heart I'll do better.
Sorry. I'm sorry. I can't say anything other than this.

You can still hate me for your sorrowful feelings.
There's no need for any expressions. To me you'll be here forever.

I can't do anything other than this. I can't imagine a world without you.
Although I'm lacking and deficient, I love you.

Sorry, sorry. So hard to say I'm sorry.
Sorry, I'm sorry. I can't say anything other than this.

emm...this also the lyric song that i like. sometime kita as children memang tak lari dari wat salah kan especially bila belakang mereka. macam-macam even small things. but the right way to do is seek for forgiveness. just say "i am sorry, and never do it again" just simple word kan. tapi that simple word to la kekadang susah nak ucap. just refer to me myself.. aihhh why hah??? mybe because of our "egoism"..emmm..

but important thing that i want to tell you.....

Dear Mom

salam..

nothing much to write now. no idea.. wondering about my holiday getting end soon.hohoho.. just 3days more to go" kot" then i need to return into my student life again.. (boring~ nope coz that is my jurney that i need to go..emmm...)

so, just wanna to share with you some lovely lyric..check out then k...

I’m feeling tired today
Left alone in the room hugging a pillow
Touching my phone distracted my mind
It’s lonely to eat tonight

Suddenly, i was frightened by the ringing phone
my mom’s worried voice asked if i’ve eaten
these words annoyed me but today it’s different
The forgotten promises are remembered

I will be a person with pretty heart
And become a person who is selfless
I’ll keep the love of my mother’s wishes
I think of mother who used to share my dreams and brush my hair

Though I’ve made hurtful wrong choices
You silently watched over me from behind
But now I think more than an innocent child
The meaning of mom’s silent prayers

I will be a person with pretty heart
And become a person who is selfless
I’ll keep the love of my mother’s wishes
I think of mother who used to share my dreams and brush my hair

What will i do, yet my heart is small
Can I do better without holding mother’s hand

I’m afraid that it will still lack
I’ll be a wise daughter of my mom (Give me the courage)
I will be a proud daughter no matter where I go (You’ve been there for me)
I’ll keep the love of my mother’s wishes
I’ll show endless love
I’ll have a warm heart
I’m shy to express to mom

That I really love my mom...

2nd/december my mom birthday... "HePPy besday mom.. LOVE you SO so so muCH..."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...